logo

Yurdun Önemli Bölümünde Yağışlı Hava Etkisini Sürdürüyor

Yurdun Önemli Bölümünde Yağışlı Hava Etkisini Sürdürüyor

Yağışlı bir haftadan sonra yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek olan yurdumuzun Marmara, Karadeniz ve İç bölgeler dahil önemli bölümünde yağışlı bir hava hakim olacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çarşamba günü parçalı ve yer yer çok bulutlu, geçmesi beklenen Marmara Bölgesi, Salı, Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri Trakya kesimi ile İstanbul, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKOM’DAN İSTANBUL İÇİN YAĞIŞ AÇIKLAMASI

YAĞIŞLAR İSTANBUL’U TERK ETMİYOR

AKOM İstanbul için yaptığı yağış açıklamasına göre, Salı ve Çarşamba günlerinde kısa süreli ve yerel olarak görülmesi beklenen yağışların Perşembe günü itibari ile il genelinde etkili olacağı, önümüzdeki hafta sonu da aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde tekrar etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

ÖNÜMÜZDEKİ 5 GÜN YURDUMUZDA HAVA:

16 HAZİRAN SALI:
Meteoroloji tahminlerine göre Salı günü Trakya, Marmara ve Batı Karadeniz ile İç Anaolu’nun önemli bir bölüm yağışlı geçecek.

17 HAZİRAN ÇARŞAMBA:
Çarşamba günü Trakya, Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz, sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

18 HAZİRAN PERŞEMBE
Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu’nun batısının da yağışların etkisine gireceği Perşembe günü Trakya, Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz bölgeleri sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış alacak bölgelerimiz olacak.

19 HAZİRAN CUMA
Yurdun büyük bölümünün sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altında olacak Cuma günü, Ege ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi dışında yurdun tamamı sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı ön görülüyor.

20 HAZİRAN CUMARTESİ
Yağışlı havanın devam ettiği Cumartesi günü de Cuma günü gibi Ege ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi dışında yurdun tamamı sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor.

YURDUMUZDA HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya Kesimi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ile İstanbul, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Samsun ve Gümüşhane çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya kesimi ile İstanbul, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL 20°C, 28°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatleri ile yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Avrupa Yakası’nın yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR 22°C, 32°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 19°C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 14°C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin (Düzce hariç) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 12°C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatleri ile yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Samsun ve Gümüşhane çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA 14°C, 32°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatleri ile yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Kars, Ağrı, Bitlis ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KARS 7°C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 16°C, 36°C

Parçalı ve az bulutlu

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ