logo

Yurt Genelini 4 Gün Süreyle Etkileyecek Yağışlı Hava Geliyor

Yurt Genelini 4 Gün Süreyle Etkileyecek Yağışlı Hava Geliyor

Batı bölgelerde İzmir, Muğla, Aydın, Antalya, Çanakkake ve Balıkesir’den başlayan yağışlı hava Perşembe gününden itibaren yurt genelinde etkili olacak.

Recep Kenan / itvhaber.com

Perşembe gününden itibaren Batı bölgelerimizden başlayan ve 4 gün sürecek yağışlı hava etkili olacak.

21 Aralık 2023 Perşembe gününden itibaren Batı bölgelerimizden başlayan ve 4 gün sürecek yağışlı hava geliyor. Yağışlar batı bölgelerde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış şeklinde, doğu bölgelerimizde ise yer yer kar ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, İzmir, Muğla, Aydın, Antalya, Çanakkake ve Balıkesir’den başlayan yağışlı hava Perşembe gününden itibaren yurt genelini etkisi altına alacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzeydoğusu ile zamanla batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren İzmir, Muğla, Aydın, Antalya, Çanakkake il geneli ve Balıkesir’in batısının aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren İzmir’in batısı ve Aydın’ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor.

Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

21 Aralık 2023 Perşembe günü Antalya’da beklenen gök gürültülü sağanak yağışların; sabah saatlerinden itibaren batısında kuvvetli ve çok kuvvetli (21-50 kg/m2, Kaş, Demre, Finike ve Kumluca’nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli 51-75 kg/m2), öğleden sonra ve akşam saatlerinde merkez ilçelerinde (Konyaaltı, Kepez, Muratpaşa, Döşemealtı ve Aksu) çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), akşam saatlerinden sonra doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

OLUMSUZLUKLARA KARŞI DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ