logo

Zabıta Personeline Moral ve Motivasyon Kahvaltısı

Zabıta Personeline Moral ve Motivasyon Kahvaltısı

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, her yıl Eylül ayının ilk haftasında düzenlenen Zabıta Haftasını etkinliklerle kapsamında Zabıta personeline Moral ve Motivasyon Kahvaltısı düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Zabıta Teşkilatı’nın 193’üncü kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün düzenlediği kahvaltıda Zabıta personeli birlikte kahvaltı yaparak moral ve motivasyonunu arttırdı.

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden Moral ve Motivasyon Kahvaltısı

Zabıta Personeline Moral Motivasyon Kahvaltısı

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Zabıta Personeline Moral Motivasyon Kahvaltısı

Gepostet von Recep Kenan am Freitag, 6. September 2019

2009 yılında Ataşehir Belediyesinin kurulmasıyla birlikte, Belediye hizmetlerinin yürütülmesinde Ataşehir Zabıtası olarak aktif rol alarak, 7/24 halkla iletişim halinde, güler yüzüyle, yol gösteren, kendini geliştiren, yenileyen modern bir anlayışla hareket ederek, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde görev ve sorumlulukları yerine getirme gayreti içerisinde olan Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli kahvaltıda moral ve motivasyonu artırma amacıyla düzenlenen kahvaltıda buluştu.

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından düzenlenen kahvaltıya Zabıta Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan yardımcısı Abdullah Der, Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya, Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt, Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Ali Çağnıs, Ulaşım Müdürü Barış Argunşah, Sağlık Müdürü Oktay Yılmaz ve Sosyal İşler Müdürü Gürsel Sarımaden ile diğer birim müdürleri ve zabıta personeli katıldı.

7/24 çalışan, belediyenin kolluk gücü niteliğindeki Zabıtanın 193’üncü kuruluş yıldönümünün kutlandığını hatırlatan Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya, yaptığı açıklamada; “Ataşehir Zabıta Müdürlüğü olarak her yıl olduğu gibi bu senede zabıta teşkilatımızı 193’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kahvaltı hem de bir motivasyon organizasyonu içerisindeyiz. Bildiğiniz gibi Zabıta personeli 7/24 çalışan belediyemizin kolluk gücü niteliğinde olup bütün iş ve işlemlerinde diğer müdürlüklerle ortaklaşa hareket eden bir teşkilat. Bayram, tatil, yağmur, çamur demeden işine devam eden, aslında belediyenin çilesini çeken ama genel anlamda oluşturulan asılsız algılardan dolayı kıymeti fazla belli olmayan bir teşkilat. Bugünlerde an azından teşkilatımızla bir araya gelerek kendi gücümüzü ve kendi motivasyonumuzu bir arada tutmanın bir değerlendirmesini yaptık burada” diyerek katılım sağlayan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der ve birim müdürü arkadaşlarıyla basın mensuplarına teşekkür etti.

Zabıta Haftası dolayısıyla düzenlenen motivasyon kahvaltısına katılan Zabıta Müdürlüğü’nden sorumlu Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Zabıtanın ünüforma taşıdığına dikkat çekerek; “ Her yıl olduğu gibi bu yılda özellikle Zabıta Müdürlüğümüzün Zabıta Haftası dolayısıyla düzenlemiş olduğu kahvaltıya başkan yardımcısı olarak ve müdürlerimizle birlikte katılım sağlayarak Zabıta Haftasını kutlamak için buradayız. Zabıta taşıdığı önemli bir üniforma sahip. Tabi ki ciddi emekleri ve aynı zamanda değerleri de var. Bu üniformayı giyen Zabıta arkadaşlarımızın o üniformanın değerini kıymetini bilirlerse ne kadar anlamlı olduğunu anlamış olurlar. Bu anlamda bütün arkadaşlarımız bizim için çok değerlidir.  Bu vesile ile Zabıta Haftamızı kutluyorum. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyor, bundan sonraki süreçte hizmet ve yaşam anlamında başarılar diliyorum” diye konuştu.

02-08 EYLÜL 2019 TARİHLERİ ARASINDA ZABITA HAFTASI ETKİNLİK PROGRAMI

03.09.2019 Salı günü Saat 10:00’da İstanbul Büyükşehir Belediyesinin organizasyonu ile Taksim Atatürk Anıtına Çelenk sunumu,

03.09.2109 Salı günü saat 19:00’da İBB Çırpıcı Sosyal Tesislerinde Büyükşehir ve İlçe Belediye  Zabıtalarının katılımıyla Geleneksel Zabıta Teşkilatı Yemeği,

04.09.2019’da Çarşamba günü saat 10:00’da minik zabıtalarımız ile Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İLGEZDİ’yi makamında ziyaret,

04.09.2019’da Çarşamba günü saat 11:00’da WaterGarden ve saat 12:00’de İçerenköy Carrefour AVM’de minik zabıtalarımız ile esnaf ziyareti ve çiçek dağıtımı,

05.09.2019’da Perşembe günü saat 09:00’da Gold Country Park (Başıbüyük, Başıbüyük Yolu No:54)’da Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılarımız, Birim Müdürlerimiz ve zabıta personelimizin katılımı ile moral ve motivasyonu arttırmak, birlik ve beraberliğin sağlanacağı kahvaltı programı düzenlendi.

ZABITA TEŞKİLATI 193. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

Köklü bir yapıya sahip olan Belediye Zabıtasının tarihsel süreci 1826 yılında o günün ihtiyaç ve koşullarına göre çarşı ve pazarın denetlenmesi amacı ile kurulan “İhtisap Nezareti” ile başlamıştır.

1855 yılında ilk Belediye olarak “İstanbul Şehremaneti”nin kurulmasıyla birlikte İhtisap Nezareti kaldırılmış ve 1857 yılında İstanbul için çıkarılan Nizamname ile beledi hizmetlerinin icrasını yürüten memurlara “Zabıta” deyimi kullanılmaya başlanılmıştır.

1930 yılında yürürlüğe giren 1580 sayılı Belediye Yasası ile Belediye Zabıtasının görev ve sorumluluğu beldenin nizam ve sıhhatini sağlayan, koruyan, bu yönde emir ve yasakların takip ve kontrolünü yapan bir teşkilat olarak şekillendirilmiştir.

1984 yılında çıkarılan 3030 sayılı Büyükşehir Belediyelerinin Yönetimi Hakkında Kanun ile Büyükşehir ve İlçe Belediye Zabıta teşkilatları kurulmuştur.

2007 yılınca çıkarılan 26490 sayılı Belediye Zabıta Yönetmeliği ile Zabıta Teşkilatının; kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları, mesleki eğitimleri, görevde yükselme, çalışma usul ve esasları ayrıntılı olarak düzenlenerek, bugünkü son şeklini almıştır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ