logo

ZARA CEMEVİ KÜTÜPHANESİ AÇILIYOR

ZARA CEMEVİ KÜTÜPHANESİ AÇILIYOR

zaraZara Gençlik Platformu tarafından düzenlenen kampanya ile 8 Kasım’da açılan Hatice Ezgi Saadet Kütüphanesi’nden sonra Zara Cemevi’nde kütüphane açılıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Zara Gençlik Platformu tarafından yapılan açıklamada; “Ulaşımımızı ve kitap desteği sağlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye kitap bağışlayan, kargolayıp gönderen, büyük özveri gösterip dernekte kitapları ayırıp istifleyen kısacası emek veren herkese çok teşekkürler” denilerek kütüphanelerin açılamasında emeği geçenlere teşekkür edildi.

zara-2

Hatice Ezgi Saadet Kütüphanesi 8 Kasım’da Açılmıştı

Zara Gençlik Platformu Suruç’daki saldırı da Hayatını kaybeden Hatice Ezgi Sadet adına kurduğu kütüphaneyi 8 Kasım 2015 tarihinde açtı.

Etkinliğin başında söz alan Zara Gençlik Platformu Sözcüsü Mustafa Akkaya kütüphaneye katkı sunan kişi ve kurumlara dayanışmaya sundukları katkıdan dolayı teşekkür etti. Eğitim ve insanlık adına bir nefer olan Hatice Ezgi Sadet’in anısına bu kütüphaneyi oluşturduklarını belirtti.

Zara Gençlik Platformu kurucularından Celal Yalçın ise artık ideolojik kavramların anlamını yitirdiğini artık insanların vicdanlı, mazlum olanlar ile vicdansız ve zalim olanlar olarak ikiye ayrıldığını ve gençler olarak inisiyatiflerini insanlıktan yana koyacaklarını belirtti.

Hatice Ezgi Sadet’in babası Ali Alkan kütüphaneyi kuran gençlere çok teşekkür ederek, anısının kitaplarla yaşayacak olmasından dolayı umudunun arttığını belirtti.

zara-1

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ