logo

ZEYNEP ÖZCAN ‘FUTBOL OKULU, ALT YAPIMIZI GARANTİLEDİ’

ZEYNEP ÖZCAN ‘FUTBOL OKULU, ALT YAPIMIZI GARANTİLEDİ’

Ataşehir Doğuş Spor Futbol Okulları, U11 ve U12 sorumlu hocası Zeynep Özcan, futbol okulları ile kulübün futbolcu alt yapısını uzun süre garantilediklerini söylüyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Doğuş Spor Kulübü olarak 9 kategoride mücadele ettiklerini, Ataşehir’de en çok kategoride mücadele eden ikinci kulüp olduklarını vurgulayan Zeynep Özcan, amatör kulüplerin sorunlarını da dile getirdiği Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a  yaptığı açıklamalarda, aynı anda dört takımla liglerde maçlar oynadıklarını kaydetti.

KULÜBÜMÜZÜN ALT YAPISINI GARANTİLEDİK

2004 – 2011 doğumlu çocukların futbol okuluna alındığını ifade eden Doğuş Spor Futbol Okulları, U11 ve U12 sorumlu hocası Zeynep Özcan, antrenmanı sonrası yaptığı açıklamalarda, futbol okulunda eğitimlerini tamamlayan çocuklardan U11, U12, U13 kategorilerindeki takımları kurduklarını kaydederek; “Biz dışarıdan bir çocuğun U11, U13’e adapte etmiyoruz. Bu takımlarımızda oynayacak çocuk futbol okulunda eğitim alacak. Eğitimini tamamladıktan sonra takımlara seçilecek. Biz kulübümüzün alt yapısını uzun süre garantiledik” dedi.

FUTBOL OKULLARIMIZ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Henüz okulları taramaya çıkmadıklarını, buna rağmen futbol okullarının yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Zeynep Özcan, çevre kulüplerin kendileri kadar ilgi görmediğini, ilginin artmasında yenilenen, suni çim ile kaplanan sahalarının etkisi olduğunu vurgulayıp; “Bu çevrede en çok ilgiyi toplayan kulüp biziz. Toprak sahaya isteksiz gelen çocuklar, çim sahaya seve seve geliyor. Ataşehir’in her bölgesinden gelen öğrencilerim var. Batı Ataşehir’den İçerenköy’e kadar her yerden gelen öğrencilerimiz var” ifadelerinde bulundu.

EĞİTİM 12 AY DEVAM EDİYOR

Futbol okulunda ara vermeden 12 ay eğitimin devam ettiğin altını çizen Özcan, sadece Ramazan’da 15 gün ara verildiğini kaydederek; “Futbol okulunda Cumartesi ve Pazar günleri eğitim veriyoruz. Yarışma takımları ayrılınca hafta içi iki gün antrenman, hafta sonları da maçları oluyor. Normal liglerinin maçlarını oynuyorlar. Takımlara seçilince hem okul eğitimi hem de takım eğitimi alıyorlar. Okulda eğitim U13 ligi bitene kadar devam ediyor” şeklinde konuşu.

EĞLENEREK VE YARIŞARAK FUTBOL EĞİTİMİ

Alt yapıda Tolga Şahin hoca ile birlikte çalıştığını ifade eden Doğuş Spor Futbol Okulu ve altyapı hocası Zeynep Özcan, kulüp yapısında kendi iç kaynaklarını kullanmak istediklerinin altını çizerek, “U11, U12 futbol okullarında lig mücadelesi değil de eğitim kalitesi değerlendirilir. Eğlenerek ve yarışarak eğitim alıyor çocuklar. Bu guruplarda puanlama sistemi yok. Bu yaştaki eğitim “Herkes İçin Futbol” olarak da tanımlanıyor. Çocukların spor yapması amaçlanıyor sadece, Yeteneklere daha sonra bakılıyor. Ararlında oynarlarken takımın biri fark atarsa hemen oyun şeklini değiştiriyoruz, çocukların psikolojisi bozulmaması için. Oyun çağındaki çocuklar olumsuz etkilenmesin istiyoruz” dedi.

KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM ÇOK TEHLİKELİ

Çocuklara küçük küçük oyunlarla eğitim verdiklerinin altını çizen Zeynep Özcan, çocukları bir biriyle yarıştırmadan, karşılaştırmadan eğitim yaptıklarını kaydederek, “Karşılaştırmalı eğitim çok tehlikeli. Rekabet, yarışma U13 ile başlıyor. U13 seviyesine gelen çocuklar lig mücadelesine başlıyorlar” şeklinde konuştu.

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ BATTAL İLGEZDİ’YE TEŞEKKÜR

Türkiye’deki spor dünyasının genel sorunlarının kendilerinde de olduğunu ifade eden Özcan, Tuncay Akça başkanları ile öneli ölçüde ihtiyaçlarının karşılandığını, sahalarının yenilenerek çimle kaplandığını vurgulayıp; “Tuncay başkanımız ileriye dönük yürütüyor çalışmalarını, alt yapı hocalarının isteklerini karşılıyor. Bizim altyapı olarak bir eksiğimiz yok. Sahamızı yenileyerek suni çimle kaplayan Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi beye teşekkür ediyoruz” dedi.

RESMİ MAÇLARIN OYNANACAĞI NİZAMİ MAÇ YOK

Ataşehir ilçesindeki resmi karşılamaların oynanabileceği nizami ölçülerde büyük saha bulunmadığının altını çizen Zeynep Özcan, TFF’nin düzenlediği organizasyonlardaki resmi maçların oynadığı saha sayısının yetersiz olduğunu kaydederek, “Bal Liginde oynayan takımımız var ama resmi maçını oynayabileceği sahası yok. Bizim de A takımımızın resmi maçlarını oynayacağı sahamız yok. Yenishara Stadı’nda oynanan U13 maçlarına bile para isteniyor. Ataşehir’in iki sahası olsa biz 17 takım para ödemeden maçlarımızı oynarız. Ataşehir Belediyesi’ne bir kez daha teşekkür ediyoruz. İlçedeki bütün takımların maçları için araç temin ederek ulaşımını sağlıyor. İç saha olarak oynadığımız maçlarda bile araç ihtiyacımız oluyor. Belediye aynı gün tek araç verebiliyor. Bizim bazen ayın gün 2 maçımız oluyor. Kulüpler kendi olanakları ile tedarik ettiği parayla araç kiralıyor. Çocuklardan Futbol Okullarında alınman eğitim parası dışında hiçbir biçimde yol parası olarak da olsa para alınmıyor” şeklinde yaptığı açıklamalarla amatör kulüplerin ekonomik sıkıntıları ve altyapı ihtiyaçlarına dikkat çekti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ