logo

Yerel Yönetimde Taşeron Zabıta Personeli Haklarını İstiyor

Yerel Yönetimde Taşeron Zabıta Personeli Haklarını İstiyor

Belediye iktisadi teşekküllerinde (BİT) zabıta olarak çalışan personeli taşeron sistemine son verilerek, “eşit işe, eşit ücret” uygulamasının hayata geçirilmesini istiyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Eşiti İşe Eşit Kadro” ve “Eşit İşe, Eşit Ücret” uygulamasının uygulanmasını talep eden Belediye iktisadi teşekküllerinde (BİT) ve taşeron personeli kadro talebini dile getiriyor.

Belediyelerde taşeron olarak çalıştırılan zabıta emekçileri, Anayasa’nın eşitlik ilkesine dikkat çekerek yaptıkları çağrı ile taşeron sistemine son verilerek, “eşit işe, eşit ücret” uygulamasının hayata geçirilmesini istiyor.

Belediye iktisadi teşekküllerinde (BİT) zabıta olarak çalışan, resmiyette ise şirket işçisi olarak görülen emekçiler zabıtalarla aynı haklara sahip olmak için çağrıda bulundu.Belediyelerde zabıta olarak görünen, resmiyette ise taşeron işçisi olan personeller durumlarına dikkat çekilmesi amacıyla açıklama yapıldı.

Belediye iktisadi teşekküllerinde (BİT) zabıta olarak çalışan personel temsilcileri çeşitli kurum ve siyasileri ziyaret ederek kadro taleplerini iletiyorlar. Temsilciler Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ana Muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte iktidar ve muhalefet liderleriyle, milletvekillerini ziyaret ederek 657 memur kadrosu taleplerine destek istiyorlar.

Belediyelerde bulunan 657 memur kadrosunda bulunan zabıta memurları ile aynı işi yaptıklarını belirten personel temsilcileri, ayrımcılık ile karşılaştıklarına dikkat çekerek, özlük haklarında ve maaşlarındaki eşitsizliğin de giderilmesini istiyor.

 “Eşit işe, eşit ücret” uygulamasının hayata geçirilmesini talep eden Belediye iktisadi teşekküllerindeki (BİT) zabıta temsilcileri tarafından yapılan açıklamada, taşeron zabıta personeli için yapılacak yasal düzenleme ile haklarının verilmesini istiyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ