logo

1 Haziran Normalleşme Uygulamasıyla Uçuşlar Yeniden Başladı

1 Haziran Normalleşme Uygulamasıyla Uçuşlar Yeniden Başladı

Korona virüs salgını tedbirleri nedeniyle ara verilen havayolu taşımacılığı kapsamındaki uçuşlar, 1 Haziran’da uygulanmaya başlanan normalleşme ile birlikte yeniden başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yolcu taşıma amaçlı uçuşlara açılan, bu amaçla seferlerin başladığı İstanbul Havalimanı’na gelen yolcuların ateşi termal kameralarla ölçülürken, havalimanına maskesiz girişler yasaklandı.

Salgın nedeniyle uçuşlara ara verilen İstanbul Havalimanı’nda, yolcu taşıma amaçlı ilk uçuş başlıyor. Yolcu taşıma amaçlı seferler aksi karar olmadıkça düzenli olarak devam edecek.

İSTANBUL’DAN İLK UÇUŞ ANKARA’YA

1 Haziran’da başlayan seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından bugün gerçekleştirilen ilk uçuşla yeniden seferlere başlayan Türk Hava Yolları, korona virüsü nedeniyle yeni önlemler aldı.

Bu önlemler kapsamında uçuşlar öncesi yolcuların ateşleri kabin görevlileri tarafından ölçülecek. Uçak içerisinde mevcut kabin ekibinin yanı sıra hijyen uzmanları da görev alacak. Uzmanlar uçuş sırasında tüm önlemleri alarak seyahat sağlığı için gerekliliklerin yerine getirildiğinden emin olacak.

“YURTDIŞI UÇUŞLARINI YENİDEN BAŞLA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Dış hat seferleri karaının10 Haziran’a kadar uzatıldığını açıklayan THY’den sonra açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açıklama yaparak, “Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yurtdışı uçuşlarını yeniden başlatmak için görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Yurt dışı uçuşlarının başlayacağı tarihe, corona virüsü verilerinin seyri sonrası Bilim Kurulu’nun tavsiyesi ile karar verilmesi öngörülüyor.

HAVALİMANININ HER NOKTASINDA PANOLARLA BİLGİLENDİRME

Alınan tedbirler kapsamında havalimanının her noktasına sosyal mesafe kuralını anlatan bilgilendirme panoları konulurken, maskesiz havalimanına giriş yapılamıyor.

Ankara’ya gerçekleştirilen ilk uçuş nedeniyle İstanbul Havalimanı’na gelen yolcuların vücut ısıları terminal girişinde bulunan termal kamera ile ölçüldü. Güvenlik kontrol noktasında sosyal mesafe kuralına dikkat edildiği gözlemlenirken, güvenlik görevlileri daha önce elle yapılan üst arama işlemini corona virüsü önlemleri kapsamında detektörle yapmaya başladı.

CHECK-IN SIRASINDA TEMAS YOK

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA tarafından alınan önemler kapsamında terminal içinde hijyen görevlileri çalışmalara başladı.

Bu görevliler akıllı kasklarla habersiz ve temassız olarak hem tek kişinin hem de aynı anda çok sayıda kişinin vücut ısılarını ölçecek.

Uçuş öncesi check-in kontuarlarına gelen yolcular özel bölmeli kontuarlarda işlemlerini yapmaya başladı. İşlemler, yolcular ile yer hizmetleri görevlileri arasında temassız şekilde gerçekleştirildi.

YENİ ÖNLEMLERLE İLK YOLCULUK

Bugün başlayacak iç hat seferlerinde yer alan yolcular, İstanbul Havalimanı’nda corona virüsü nedeniyle alınan tedbirleri olumlu buldu. HES uygulamasını indirerek Havalimanına gelip, sosyal mesafe kuralı ile güvenlikle yolculuk yaptıklarını ifade ettiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ