logo

1040 Vekalet ve Dörtlü Protokol Ataşehir Belediyesi’nde

1040 Vekalet ve Dörtlü Protokol Ataşehir Belediyesi’nde

İmar İskan Blokları dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, 1340 hak sahibinden 1040’ının imzasının alındığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Zamanında yapılan çalışmaların bir şekilde engellendiğini iddia eden Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, şimdi de ihaleye girecek firma bulunmadığını ifade etti.

İmar İskan Blokları dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, İstanbul ve Ataşehir’in deprem gerçeğine dikkat çekerek;  “İstanbul’un çeşitli yerlerinden gelmiş İmar İskan Bloklarını mekan edinmiş 1340 kişi. Bir deprem olsa İstanbul’u yüzde yetmişi Ataşehir’in yüzde sekseni yıkılır.  Bu gerçekten kaçma şansımız var mı? İstanbul’un en büyük sorunu deprem değil mi?” diye sordu.

GELSİNLER ATAŞEHİR BELEDİYESİ İLE KONUŞSUNLAR

TOKİ tarafından İmar İskan Blokları alanında yürütülen imza çalışması için Ataşehir Belediyesi’nin yok sayılamayacağına işaret eden CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, ellerinde dörtlü protokol bulunduğuna dikkat çekerek; “Gelsinler Ataşehir Belediyesi ile konuşsunlar. Protokolde imzası olanlar bir komisyon kursun. Orada 6 bin metrekare var 70 daire 3 bin metrekare bir başka adada da 70 daire var. Bunu nasıl çözeceksin? Milleti neden kandırıyorsun?” sorularını yöneltti.

CHP ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI Battal İlgezdi Battal İlgezdi Deniz Tunç

Recep Kenan paylaştı: 28 Şubat 2019 Perşembe

1340 KİŞİDEN1040 MÜLKİYET SAHİBİNİN VEKALETİNİ ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDE

Zamanın TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar’a teşekkür eden Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, İmar İskan’da ofis kurduklarını, 1340 kişiden1040 mülkiyet sahibinin vekaletini 3 ayda Ataşehir Belediyesi adına toplayarak, yerinde olmak kaydıyla mülkiyet sahiplerine 130 metrekare daire vermek üzere kendileriyle 2013 yılında protokol yaptıklarını kaydederek;  “Daha sonra Sayın Bakan, İstanbul Büyükşehir Başkan yardımcıları, Emlak daire planlama, TOKİ ve Sayın Bakan ile beraber toplantı yaptık. Sunum yapıldı.  O sunumda Sayın Başbakanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız bir konuşma yaptı. Konuşmadan sonra biz vatandaşlarla beraber protokolleri imzaladık.” Diye konuştu.

DEVLETİN PROTOKOLÜ VAR. DEVLET UYACAK BİZ DE UYACAĞIZ.

Battal İlgezdi, İmar İskan Blokları alanında yürütülen dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamasında; “1040 vatandaşlarımızla protokolleri hazırladık. Green Park’ta toplantı yaptık.  Protokolde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Ataşehir Belediyesi ve Emlak Konut imzası var. Gelmişler biz protokol yapacağız diyorlar. Devlet işi bu… Bu çocuk oyuncağı değil. Orada Devletin protokolü var. Devlet de buna uyacak biz de uyacağız.” İfadelerine yer verdi.

AYNEN SÜLÜN OSMAN GİBİ

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, konuşmasında; “Şu anki Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum da işin içinde… Protokolü biliyor. Seçim üzeri telefonla konut yapıyor. Aynen Sülün Osman gibi… Böyle bir şey yok, ayıptır… Teknik şartnamesi belli olmayan, metrekaresi belli olmayan,  imar durumu çıkmayan,  Yapman gereken bir iş var; önce buranın imar planları çıkacak. Orada devletin 130 bin metrekare yerleri var. Ataşehir Belediyesinin 110 dönüm yeri var. Vatandaşların mülkiyeti var. Bu sorunlar çözülecek. Yapılacak projeleri neye göre yapacaksın? Şu anda inşaat yapan firma var mı? Sen şimdi oy için imza attıracaksın. Ondan sonra o gariban vatandaş ne olacak?” Diye sordu.

Gelsinler Ataşehir Belediyesi ile konuşsunlar. Protokolde imzası olanlar bir komisyon kursun. Orada 6 bin metrekare var 70 daire 3 bin metrekare bir başka adada da 70 daire var. Bunu nasıl çözeceksin? Milleti neden kandırıyorsun?

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ