logo

14. Çankırı Tarihi İstiklal Yolu Yürüyüşü Ilgaz’da Gerçekleşti

14. Çankırı Tarihi İstiklal Yolu Yürüyüşü Ilgaz’da Gerçekleşti

14. Çankırı İstiklal Yolu Yürüyüşü Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, Ilgaz Belediyesi, Ilgaz Kaymakamlığı katkılarıyla 14 ve 15 Ekim’de düzenlendi.

Recep Kenan / itvhaber.com

14.Çankırı Ilgaz İstiklal Yolu Yürüyüşü ve etkinlikleri 14 Ekim 2019 Cumartesi günü Ilgaz Dağı ve Ilgaz ilçe merkezindeki etkinliklerle başladı.

>TARİHİ İSTİKLAL YOLU HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

>İNEBOLU’DAN ANKARA’YA TARİHİ İSTİKLAL YOLU

>TARİHİ İSTİKLAL YOLU HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
>İNEBOLU’DAN ANKARA’YA TARİHİ İSTİKLAL YOLU

14.ÇANKIRI İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ VE ETKİNLİKLERİ 1. GÜN PROGRAMI

14. İstiklal Yolu Yürüyüşü 14 Ekim 2019 Cumartesi günü “İstiklal Yolu“nun ortasındaki noktası Ilgaz’da düzenlenecek törenlerle başladı. Ilgaz İlçe protokolünün katımı ile Ilgaz Dağı Derbent Mevkiindeki Derbent şehitler anıtına çelenk sunumu İstiklal Marşı ile başlayan program, Ilgaz İlçe protokolünün katımı ile gerçekleşti.

Ilgaz ilçe merkezde devam eden 14. İstiklal Yolu Yürüyüşü etkinliklerine katılan Ilgaz İlçe protokolü ve Ilgaz halkından oluşan kortej Belediye Parkında toplandı. Kortej halinde şehitlik ziyareti gerçekleştirilen yürüyüş, Karayolları alanına kadar devam etti.

Karayolları alanında toplanan katılımcılara Ilgaz Belediyesi’nin yemek ikramı sonrası Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği tarafından düzenlenen konseri ile 14. İstiklal Yolu Yürüyüşü 1. Günü 14 Ekim 2019 Cumartesi günü programı sona erdi.

14.ÇANKIRI İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ VE ETKİNLİKLERİ 2. GÜN PROGRAMI

YÜRÜYÜŞ “İSTİKLAL YOLU TARİHİ MİLLİ PARKI” ÇANKIRI’DAKİ 2. BÖLÜMÜNDE

14. İstiklal Yolu Yürüyüşü 2. Günü Programı “İstiklal Yolu Halk Yürüyüşü” 15 Ekim Pazar günü Ilgaz Çankırı arasında 2013 yılında tescil edilen 2 Kasım 2018 Tarihi Milli Park olarak ilan edilen ve Çankırı il sınırlarında olan “İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı” Tarihi İstiklal Yolu 2. Bölümü Üçolu Karakol Mevkiinde  başladı.

Tarihi İstiklal Yolu Yürüyüşü’ne Çankırı Valisi Fırat Taşolar ve eşi Didem Taşolar, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Büyük, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz, İlçe Kaymakamları, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, İlçe Belediye Başkanları, daire amirleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşün yoğun katılımla tamamlandığı Saat 12.00’de Ilgaz Kıyısın Köyü’nde başlayan, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Kuran tilaveti ve duanın ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

TARİHİ İSTİKLAL YOLU HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TARİHİ İSTİKLAL YOLU HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
TARİHİ İSTİKLAL YOLU HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 törene ve ikram sonrası program Jandarma Genel Komutanlığı Çelik Kanatlar Helikopter Gösterisi ve Mehteran Birliği Konseri ile devam edecek Tarihi İstiklal Yolu Yürüyüşü program 13,30’da tamamlandı.

Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliğince Mehter gösterisi sonrası Çelik Kanatlar Helikopter Gösterisi gerçekleştirildi. İstiklal Yolu Yürüyüşü ve etkinlikleri Kıyısın köyündeki törenin ardından yemek ikramı ile sona erdi.

Tarihi İstiklal Yolu Yürüyüşü 2. Gün etkinlikleri kapsamında 25 km Dağcı Gurubu Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ