logo

15 Temmuz, 30 Ağustos, Kurban Bayramı’nda Toplu Taşıma Ücretsiz

15 Temmuz, 30 Ağustos, Kurban Bayramı’nda Toplu Taşıma Ücretsiz

İBB Meclisi toplantısında 15 Temmuz, Kurban Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile okulların açılacağı 9 Eylül Pazartesi günü İstanbul’daki toplu taşımanı ücretsiz olacağı kararı alındı.

15 TEMMUZ, 30 AĞUSTOS VE KURBAN BAYRAMI’NDA İSTANBUL’DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Kurban Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile okulların açılacağı 9 Eylül Pazartesi günü İstanbul’daki toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vermesini kararlaştırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığında Temmuz ayının 2. oturumunu gerçekleştirdi. Ekrem İmamoğlu ve İBB sosyal medya hesapları ile İBB TV’den canlı yayınlanan toplantıda, İstanbul’un gündemine dair önemli konular konuşuldu ve kararlar alındı.

CHP ve AK Parti gruplarının ortak verdiği önerge doğrultusunda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Kurban Bayramı (11-14 Ağustos), 30 Ağustos Zafer Bayramı ve okulların açılacağı 9 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 06:00- 14:00 arasında toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vermesi onaylandı. Karar, meclis üyelerinin oy birliğiyle alındı.

Karar doğrultusunda, İstanbulkart entegrasyonuna dahil tüm toplu taşıma araçlarına yolcular kartını okutmak suretiyle ücretsiz binebilecek. Uygulama; İETT, Metrobüs, OTOBÜS AŞ (Havalimanı Otobüsleri Hariç), Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları ile Metro İstanbul’un yönettiği Tramvay, Metro, Füniküler, Tünel ve Teleferik hatlarında geçerli olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ