logo

16 Milyon İstanbulluyla ‘Gönül Mitingi´ Yapacağız

16 Milyon İstanbulluyla ‘Gönül Mitingi´ Yapacağız

Seçimi kazanılırsa 31 Mart akşamı gösterişli kutlama yapmayacaklarını kaydeden CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, “1 Nisan´da 16 milyon İstanbulluyla, ‘gönül mitingi´ yapacağız.” dedi.

“SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK”

31 Mart´ta yapılacak seçimlerde hali vakti sağlığı yerinde olanlardan oy kullandığı sandıklarda görev almasını isteyen Ekrem İmamoğlu, kazandıkları takdirde 31 Mart akşamı kutlama yapmayacaklarını ve örgüt arkadaşlarından gösterişli kutlama yapmamalarını isteyerek; “Bu seçimin kaybedeni yok. ‘Kazandık, kutlayalım´ yok. Bir kişinin bile kalbinin kırılmasını bu kardeşiniz kabul edemez. Herkes bizim. 1 Nisan´da 16 milyon İstanbulluyla, ‘gönül mitingi´ yapacağız. 16 milyonluk doğal miting istiyorum. O mitingde buluşmak üzere.” Dedi.

“BAŞKALARINDAN TALİMAT ALANLARIN ŞEHRİ YÖNETME ŞANSI YOK”

Ataşehir’de STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleriyle buluşan Millet İttifakı CHP’li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, son yıllarda İstanbul´un yönetim anlayışı diye bir kavram kalmadığını vurgulayıp, Mustafa Kemal Atatürk´ün sözünden alıntı yaparek; “İrade özgürlüğü ister bu kenti yönetmek. Atatürk, ‘Fikri hür, vicdanı hür nesiller´ der. Biz, fikri hür, vicdanı hür bir belediye başkanlığını yaşatmaya geliyoruz. Başkalarından talimat alanların şehri yönetme şansları yoktur. Bazen anlık kararlar almak gerekir şehir için. Bunun partisi yok, inancı yok, kökeni yok hiçbir şeyi yok. Dönüp, ‘O, ne diyor´ diye bakan, tereddütlü insanlar bu şehri yönetemezler. Günü geldiğinde şunu da yaşatırlar, doğruya ‘Hayır´ derler, ne yazık ki yanlışa ‘Evet´ derler. Böyle de can acıtıcı tecrübeleri ne yazık ki bizler yaşadık.” Diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu, konuşmasında “İstanbullularla birlikte kazanarak, en büyük faydayı, Türkiye´yi yönetenlere vereceğim. Yüklerini sırtından almaya geliyorum. Bu millet size, 2023´ün Haziran´ına kadar yetki verdi. Bu yetkiyi doğru kullanın. Ülkenin gerçek meseleleriyle uğraşın. Lafla ne döviz iner ne de döviz çıkar. Ülkenin ekonomisini düzeltin. Türkiye´nin ulusal ve uluslararası sorunları var, bunlarla uğraşın. Herkes işini gücünü bıraktı İstanbul´a uğraşıyorlar. Projeleri o sunsun. Niye yoruluyorsunuz. İşlerini kolaylaştırmaya geliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ