logo

19 Eylül Gaziler Günü ve Milli Birlik Günü Birlikte Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü ve Milli Birlik Günü Birlikte Kutlandı

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ataşehir Şehit Akın Sertçelik Anadolu Lisesi’nde 19 Eylül Gaziler Günü ve 15 Temmuz Milli Birlik Günü kapsamında program düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri ve 15 Temmuz Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen program Ataşehir Şehit Akın Sertçelik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti.

19 Eylül Gaziler Günü Kutlaması Ataşehir…19 Eylül Gaziler Günü ve Milli Birlik Günü Birlikte Kutlandı https://www.itvhaber.com/19-eylul-gaziler-gunu-ve-milli-birlik-gunu-birlikte-kutlandi.html#.XYPdgmEo8EA.twitter

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 19. September 2019

Program akışının arzından sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla programda Selman-ı Faris Camii imam hatibi tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Programa Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Cumhuriyet Başsavcısı Cengiz Cem Karakaşlı, Garnizon Komutan Vekili İkmal Kıdemli Albay Faruk Özeşme, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir İlçe Müftüsü Şakir Pinal, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürleri, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Kırklar, İlçe Nüfus Müdürü Dursun Kırış, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Seyfi Güneysu, Mülki ve idari amirler, Kıbrıs-Kore ve 15 Temmuz Gazileri ile şehit aileleri, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ,  Ataşehir İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Selim Tekin, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zakir Şahin, Ataşehir Muharip Gaziler Derneği Başkanı – Kıbrıs Gazisi Recep İşen, 15 Temmuz Gazisi Hakan Sancar, Ataşehir İlçe Millî Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican günün anlamına dair konuşma gerçekleştirdi.

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÜM ŞEHİT VE GAZİLERİN ŞEREF GÜNÜDÜR

Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zakir Şahin’in çılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Ataşehir Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Recep İşen, 19 Eylül Gaziler Günü’nün, Kore’de ve Kıbrıs gazilerinin yanı sıra; vatanı ve devletimizin üniter yapısını koruyan güvenlik kuvvetleri ile 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm şehit ve gazilerin şeref günü olduğunu kaydetti.

19 EYLÜL GEZİLER Günü, Ataşehir Gaziler Derneği Başkanı Recep İsen.19 Eylül Gaziler Günü ve Milli Birlik Günü Birlikte Kutlandı https://www.itvhaber.com/19-eylul-gaziler-gunu-ve-milli-birlik-gunu-birlikte-kutlandi.html#.XYPdgmEo8EA.twitter

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 19. September 2019

MÜCADELENİN ŞİFRESİ: ÖLÜRSEN ŞEHİT, KALIRSAN GAZİ

Sakarya Meydan Muharebesinin 200 yıldır geri çekilen Osmanlı ordusunun son savaşı olduğunun altını çizen Recep İşen, “Sakarya Meydan Muharebesi Kurtuluş Savaşı’nın seyrini değiştirmiş ve Anadolu’nun düşman işgalinden kurtuluş yolunu açmıştır. TBMM 19 Eylül 1921 tarihinde bu emsalsiz zaferin anısına Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türk Milleti adına mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı vermiştir.  Aziz milletimiz bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir gurur kaynağı saymıştır. Topraklarda yüz yıllardır verilen mücadelenin şifresi; -ölürsen şehit, kalırsan gazi- deyişinde saklıdır.” Diye konuştu.

GAZİLERE DAHA FAZLA SAHİP ÇIKILMALIDIR

“19 Eylül muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür.” İfadeleri ile 19 Eylül’ün önemine işaret eden Recep İşen, Atatürk’ün şehit ve gazilere verdiği önemi ortaya koyduğu “Türk milletine tarihine altın sayfalar yazdıran gaziler ile şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan şükran duygularımızı ifade etmek, milli bir görevdir.” Sözleri ışığında gazilere daha fazla sahip çıkılması talebini dile getirdi.

BİZ BU TOPRAKLARDA BİRLİK İÇİNDE OLMAK ZORUNDAYIZ

Anadolu’yu yurt edinmenin başladığı 1071’den bu güne kadar incelediğimiz zaman biz bu topraklarda birlik içinde olmak zorunda olduğumuzun altını çizen Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, yurt edinmenin mücadelesi yanında hainlerin olduğuna işaret ederek, “Gazi Mustafa Kemal Atatrük’ün deyimi ile her daim; Dahili ve harici bedhahlarla birlikte ama onlardan çok daha güçlü,  vatanını, toprağını, tarihini savunan insanlar birlikte savunduk. Alpaslan Malazgirt Zaferinden nasıl beyaz giyip kefeni işaret ederken, Gazi Mustafa Kemal Çanakkale’de; size ölmeyi emrediyorum derken bu toprakları korumaktaki kararlılığı göstermektedir.  Biz bu bilinçle yaşayacağız. Hainler her zaman olacak. Bizim olmamız gereken, birlik ve dirlik içerisinde; tüm renklerle, tarihimizle dim dik bir şekilde duracağız.” Dedi.

19 Eylül Gaziler Günü Kutlaması Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican19 Eylül Gaziler Günü ve Milli Birlik Günü Birlikte Kutlandı https://www.itvhaber.com/19-eylul-gaziler-gunu-ve-milli-birlik-gunu-birlikte-kutlandi.html#.XYPdgmEo8EA.twitter

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 19. September 2019

YENİ BİR DEVLET VE İLELEBET PAYİDAR KALACAK CUMHURİYETİ KURAR

“Bizi Sevr antlaşmasında olduğu gibi Anadolu’nun ortasına sıkıştırmaya oraya gömmeye kalkanlara karşı bir lider ortaya çıkar ve Gazi Mustafa Kemal önderliğinde yeni bir mücadele yeni bir devlet ve birlikte ilelebet payidar kalacak Cumhuriyeti kurar.”

BUNLARIN HEPSİ VATAN TOPRAĞINA SAHİP ÇIKMA MÜCADELESİDİR

Bilican, “Kore gazilerimiz var, Kıbrıs gazilerimiz, ebediyete irtihal eden gazilerimize rahmet hayatta olanlara uzun ve sağlıklı ömür diliyorum. Kıbrıs Anadolu toprağının anahtarıdır. Vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden terör gazilerimiz var. Bunların hepsi vatan toprağına sahip çıkma mücadelesidir.” Diye konuştu.

VATANIMIZIN BİRLİĞİ, DİRLİĞİ İÇİN CANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ

Son dönemde yaşanan gaflette milletimizin asil duruşunu sergilediğini ifade eden Ertuğrul Bilican, yeni bir Anadolu’nun ortasına çekme girişimine asla izin vermeyeceğini gösterdiğini kaydederek; “Biz vatanımızın birliği, dirliği için canımızı vermeye hazırız.” denildiğini söyleyip; “Düşman vazgeçiyor mu? Düşman uyumuyor. 15 Temmuz’da bunu gördük.” Diye konuştu.

Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yasin Aygün tarafından 15 Temmuz Şehidi Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir için yazılan “30 Kurşun” isimli şiiri okudu.

Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo sunumunun ardından şehit ve gaziler için hazırlanmış olan sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

İstanbul Genelinde düzenlenen “15 Temmuz Şiir” yarışmasında birinci olan Dilek Sabancı Teknik ve Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Sadık Çoban “Unutmuşlar” adlı şiiri seslendirdi.

Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından oratoryo sahnelendi.

Şehit Akın Sertçelik Anaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları gaziler ve şehitlerle sözlü döviz ile bayrak temalı hazırladıkları gösterisinin ardından program toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ