logo

2018-2019 Ders Yılı Karne Heyecanıyla Sona Erdi

2018-2019 Ders Yılı Karne Heyecanıyla Sona Erdi

Türkiye genelinde 18 milyon öğrencinin eğitim gördüğü resmi ve özel okullarda dönem sona erdi. Ataşehir Kaymakamlığı’nca düzenlenen törenle karnelerini alan öğrenciler yaz tatiline başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye 2018-2019 Ders Yılında okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci bugün karnelerini aldı. Karnelerini alan öğrenciler yaz tatiline girerken, mezun olan öğrenciler yaşamlarında yeni bir başlangıç dönemine girdi.

Ataşehir Kaymakamlığı tarafından Ataşehir Şehit Öğretmen Hasan Akan İlkokulu’nda gerçekleştirilen 2018-2019 Ders Yılı kapanışı ve karne törene Ataşehir ilçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ile birlikte; Milli Eğitim Bakanlığı’nı temsilen Ortaöğretim ve Yurt dışı Eğitim Genel Müdürü Yusuf Büyük, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya ve yönetim kurulu üyeleri, birim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende yapılan protokol konuşmaların da toplumun geleceğini oluşturacak çocukların yetiştirilmesinde eğitimcilere büyük görevler düştüğüne dikkat çekildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve ardından Yeditepe İşitme Engelli Öğrencilerin İşaret Dili ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Füsun Kubilay, Genel Müdürlerin okulundaki törene katılmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Projeler ve etkinliklerle dolu bir eğitim öğretim yılını sağlıkla ve huzurla kapatmanın mutluluğu içindeyiz. Bir eğitim öğretim yılı boyunca emek sarf eden öğretmenlere, velilere çok teşekkür ederim. Öğrencilerime de iyi tatiller dilerim.” Dedi.

2023 DEĞİL 2053 KUŞAĞINI YETİŞTİRİYORUZ

2023 eğitim vizyonu belgesinde ortaya konulan hedefleri yerine getirebilmek için üstün gayretle çalışıldığını ifade eden Ataşehir Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican; “Biz şu anda 2023 değil 2053 kuşağını yetiştiriyoruz. yani geleceğin çocuklarını yetiştirme gayreti içerisinde olduğumuzu ifade edebilirim.  Evrensel bilimi, dünyayı okumanın yanında tabii ki bilgiyle donanmış çocuklarımızı kendi değerlerimize; tarihi, milli, manevi değerlerimizle donatarak yetiştirmek durumundayız. Ataşehir’de  resmi ve özel okullarda görevli 6000 civarında öğretmenimize teşekkür ediyorum.”  Diye konuştu.

VELİLERE EV ÖDEVİ: “ÇOCUKLARLA YAPABİLECEĞİNİZ YAZ ETKİNLİKLERİ”

2018-2019 eğitim öğretim yılında veriler ev ödevi olarak tatili, hayatı paylaşmak için çizelge vereceklerini kaydeden Bilican, “Çocuklarla Yapabileceğiniz Yaz Etkinlikleri” adıyla verilecek çizelgeyi hatırlattığı konuşmasında; “Yaz tatili boyunca çocuklarınızla hangilerini yaptıysanız işaretlemenizi istiyoruz. Şunu unutmayın; çocukların hayatında iz bırakan olaylar çocukların anne babaları ile özel yaşadıklarıdır. Sizden ricamız; bu yıl öğrencilerimize hiç ödev vermiyoruz. Kitap okuyabilirsiniz diyoruz. Velilerimize verdiğimiz ödevi Eylül ayında kontrol edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

AYNI EVDE OLMAK, ÇOCUKLARIMIZA YAKIN OLMAK ANLAMINA GELMİYOR

“Karne alacak çocuklarımız ve gençlerimiz biz yaşça yaşlı olabiliriz ama onlar bizden büyükler;  Biz onlardan yaşlıyız; Onlar bizden büyükler” ifadesi ile konuşmasına başlayan MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu; “Çünkü dünyanın gittiği yerde çocuklarımızı anlamazsak, onların ruh iklimine girmezsek, onların ihtiyaçlarının ne olduğunu bilemezsek; onları yönetmemiz onlara rehberlik etmemiz mümkün değil.  Bir veli olarak kendi adıma da söylüyorum; aynı mekânda olmak, aynı odada olmak, aynı evde olmak, çocuklarımıza yakın olmak anlamına gelmiyor. Çocuklarımızın istek ve taleplerini dünyaya bakış açılarını idrak etmemiz gerektiğini düşünüyorum.  Bugünkü çocuklar çok farklılar emir komuta kabul etmiyorlar. Teknolojiyi online olarak kullanıyorlar. Hayata bakış açıları çok farklı. interneti icat edilmesinden sonra dünya küçük bir köy haline gelmiş. Bakın bugünkü çocuklarımızın hepsinin Twitter, Instagram, Facebook, hesapları var. Biz çocuklarımıza, çocuk gibi genç gibi değilde büyükler gibi davranırsak daha iyi yaparız diye düşünüyorum.” Diye konuştu.

18 MİLYON ÖĞRENCİ, 1 MİLYON ÖĞRETMEN EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINI TAMAMLADI

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nın sona ermesi nedeniyle Ataşehir Atatürk Mahallesi’ndeki Şehit Öğretmen Hasan Akan İlkokulu’nda yapılan törende konuşan MEB Ortaöğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Yusuf Büyük,  18 milyonu aşkın öğrencinin ve 1 milyonu aşkın öğretmenin eğitim ve öğretim yılını kazasız belasız ve başarılı bir şekilde tamamlamış olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

2023 VİZYONUMUZUN TEK MUHATABI ÖĞRETMENLERİMİZ

MEB Ortaöğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Yusuf Büyük, konuşmasında; “2023 vizyonumuzun tek muhatabı olarak öğretmenlerimizin öne çıktığı bir dönemde yaşıyoruz. Bu açıdan bizim yapacağımız tüm çalışmalarımızda, Eğitim – Öğretim programlarında müfredatın yenilenmesinde öğretmenlerimizi dikkate alıyoruz. Onların görüş düşünce ve önerilerini de hep ön planda tutuyoruz.  Başarıyı hep birlikte arıyoruz. Velilerimiz, sadece çocuklarını okula göndermek, onların ihtiyaçlarını karşılamakla sorumluluklarını yerine getirmiş olmuyor.  Bir çocuğun gençlik dönemindeki üçte biri süre kadar zamanda ailesiyle arkadaşlarıyla geçiriyorlar. Bu yüzden çocuklarını kontrol altında tutmaları onlara ilgi ve alakalarını göstermeleri gerekir.  Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz şey; bizim birbirimizi ötekileştirmeden, farklılıklarımızın zenginlik olduğunu bilerek; farklılıklarımıza, her türlü farklılıklara saygı gösterecek bir evlat, bir öğrenci yetiştirme durumundayız.”

Şehit Öğretmen Hasan Akan İlkokulu’nda öğretmen Nüket Turhan’ın özellikle emekli olan öğretmenlere plaket verilmesi sırasında duygusal anlar yaşayarak sunduğu tören öğrencilerin Piyano resitali, karate ile kata gösterisi ve halkoyunları gösterileriyle sona erdi.

Daha sonra toplu fotoğraf çekiminin ardından sınıflarda karne dağıtımı yapıldı. Protokol üyeleri karne dağıtımı sırasında çocuklarla birebir ilgilenerek, sıralarda yanlarına oturarak sohbet etti.

Akıl ve Zekâ oyunları Sınıfı ile Öykü Atölyesindeki öğrencilerin kitap okuyan figürleri protokolün ilgisini çekti ve birlikte kitap okuyarak zaman geçirdiler.

Daha sonra okul öğretmenlerinin kendi çabalarıyla kurdukları müze açılışının yapılmasıyla program sona erdi.

Düzenlenen resmi törenin ardından, öğrenci ve veliler hep birlikte karene heyecanı yaşadılar.

MEB 2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

9 Eylül’de eğitime başlayacak 2019-2020 eğitim-öğretim Yılı 19 Haziran’da tamamlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni çalışma takvimine göre, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı bir hafta öne çekildiği için 14 Haziran 2019 günü kapanan okullar 9 Eylül’de eğitime başlayacak. 18-22 Kasım 2019’da ilk ara tatili yapılacak. Yarıyıl tatili olarak 20-31 Ocak 2020 tarihi belirlendi. 25 Kasım’dan 17 Ocak’a kadar birinci dönem devam edecek. Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün olacak.

İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020’de başlayacak. 06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün tatil olacak. 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Ara tatillerde bir ana tema başlığı altında bilim, kültür, sanat, spor, gezi, fuar gibi etkinlikler planlanarak uygulamaya alınacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ