logo

23 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı: ‘Sağanak Yağış ve Fırtına Bekleniyor

23 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı: ‘Sağanak Yağış ve Fırtına Bekleniyor

Yurdun batı bölgelerinde yer alan 23 il ve çevresi için sarı kodlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış ile kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapıldı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Meteoroloji tarafından 28 Kasım Salı günü Batı, Trakya, Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerindeki 23 il için sarı kodlu yağış ve fırtına uyarısı yapıldı.

SARI KODLU UYARU 3 İLDE TURUNCU OLUYOR
8 Kasım Salı günü 23 il için yapılan sarı kodlu uyarı, 29 Kasım Çarşamba günü Balıkesir, İzmir ve Aydın’da Turuncu Kodlu uyarıya dönerek devam ediyor.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR!

Yapılan değerlendirmelerde; İç Ege’nin yüksekleri, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Sivas ve Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve doğu ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL’DA SAĞANAK VE YER YER GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK

İstanbul’da havanın parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Avrupa Yakasında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SARI KODLU YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI YAPILAN İLLER

Meteoroloji tarafından; Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce illeri ile çevreleri için sarı kodlu uyarı yapıldı.

BATI VE KUZEY BATI BÖLGESİNDEKİ İLLERİ İÇİN UYARI

Meteoroloji tarafından Salı ve Çarşamba günleri içinyapılan son tahminlere göre;  Kıyı Ege’de İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa çevreleri ile Balıkesir’in batı ve güney ilçelerinde yerel kuvvetli yağış, Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

Kıyı Ege’de Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat!

Kıyı Ege’de Kuvvetli Sağanak Yağışuyarısı yapılan son meteoroloji değerlendirmelerine göre; yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinden itibaren Çarşamba (29.11.2023) günü gece saatlerine kadar İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa çevreleri ile Balıkesir’in batı ve güney ilçelerinde yerel kuvvetli (21-55 kg/m2), İzmir ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (56-85 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Marmara ve Batı Karadeniz ile Kuzey Ege’de Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat!

Marmara ve Batı Karadeniz ile Kuzey Ege’de Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına uyarısı yapılan son meteoroloji değerlendirmelerine göre; Salı öğle saatlerinden itibaren rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YURT GENELİ HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz kıyıları ile Samsun çevrelerinin yağmur ve sağanak, İç Ege’nin yüksekleri, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Sivas ve Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve doğu ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kıyı Ege ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Sıcaklıkların kıyı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR:
Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da kuzeybatı ve batılı yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kıyı Ege ile zamanla Karadeniz’de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİK UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; Kıyı Ege ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul’un Avrupa Yakası’nda kuvvetli olması beklendiğinde sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI:
Rüzgârın, Marmara ve Kıyı Ege ile zamanla Karadeniz’de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU:

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, İç Ege’nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Kıyı Ege’de kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bu sabah Sivas çevrelerinin hafif kar yağışlı, akşam saatlerinden itibaren Eskişehir, Ankara ve Kırıkkale çevrelerinin yağmur ve sağanak, Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve doğu ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Bolu çevreleri ile gece saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgârın, gece saatlerinden itibaren güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Samsun çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, gece saatlerinden itibaren güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

DOĞU VE GÜNEY DOĞU ANADOLU

Az bulutlu, yer yer parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli olması bekleniyor.

METEOROLOJİK UYARI REKLARİ VE ANLAMLARI

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ