logo

300 Kadın Girişimci Ataşehir’de ‘Tezgah’ Kuruyor

300 Kadın Girişimci Ataşehir’de ‘Tezgah’ Kuruyor

Ataşehirli 300 kadın, Kadın Emeği Pazarı” projesi kapsamında el emeği ürünlerini Ataşehir Belediyesi’nin temin ettiği pazar alanında her Cuma günü satışa çıkaracak. 

Ataşehir Belediyesi 300 kadına yeni istihdam kapısı açtı.

Ataşehirli 300 kadın, el emeği ürünlerini Ataşehir Belediyesi’nin temin ettiği pazar alanında her Cuma günü satışa çıkaracak.

Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği “Kadın Emeği Pazarı” projesinde ilk pazar, 4 Mayıs’ta kuruluyor. Küçükbakkalköy Kapalı Pazar Alanı’nda Cuma günleri kurulacak olan Kadın Emeği Pazarı’nın açılış töreni saat 14.00’da düzenlenecek.

Bu pazarda Ataşehir Belediyesi’nin Meslek Edindirme Merkezi (ATAMEM)’nde, Kadın Girişimcilik Merkezi’nde (AKAGİM), Ataevlerinde mesleki kurslara katılmış veya kendi becerileriyle evlerinden üretim yapan 300 kadın kendi ürünlerini üretip satacaklar.

Kadın üreticiler kendi elleriyle ürettikleri gıda, el işi, takı, örgü, cam ve seramikten yapılmış ürünlerini tezgahlarında satacaklar. Cuma günleri kurulacak bu pazarda bütün tezgahlar kadınlara ait olacak, erkekler sadece alışveriş yapabilecekler.

Tezgahlar Ataşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak kadınların kullanımına sunulacak. Kadınlara, Kadın Emeği Pazarı kurulmadan önce hijyen ve güvenli gıda eğitimleri verildi. Ayrıca proje süresince kurulacak Kadın Emeği Pazarları düzenli olarak denetlenecek.

Aile ekonomilerine destek sağlayacak kadınlar, Kadın Emeği Pazarında kendi ürettikleri ürünlerini satacak. Projeden yararlanmak isteyen Ataşehirli kadınlar, AKAGİM ve ATAMEM’E gerekli evraklarını getirerek başvurularını yapabilirler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ