logo

14 Haziran 2023

4 Bölgedeki 20 İl Çevresi İçin Meteorolojik Sarı Kod Uyarısı

4 Bölgedeki 20 İl Çevresi İçin Meteorolojik Sarı Kod Uyarısı

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere 4 bölgede yer alan 20 il ve çevresi için Sarı Kod içeren aşırı yağışlara karşı dikkat ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

 “Sarı Kod” uyarısı kapsamındaki bölgelerde; aşırı yağışlara bağlı oluşabilecek sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekildi.

4 BÖLGEDEKİ 20 İLDE SARI KOD UYARISI

Meteoroloji tarafından 4 bölgede yer alan 20 ilden; Sivas, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Konya, Karaman, Aksaray, Çankırı, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Ankara, Tokat, Amasya, Çorum, Ordu, Samsun, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak çevreleri için “Sarı Kod” uyarısı yapıldı.

METEOROLOJİK “SARI KOD” UYARISI

Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek, potansiyel tehlikeli Hava durumu ile ilgili “Sarı Kod” uyarısı yapılarak faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiği vurgusu yapılıyor.

14 HAZİRAN ÇARŞAMBA GÜNÜ İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; 14 Haziran Çarşamba Günü İç Anadolu’nun güney ve doğusundaki Sivas, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Konya, Karaman, Aksaray, Çankırı, Yozgat, Nevşehir, Niğde ile Ankara’nın güney ve doğusu, Orta Karadeniz’de Tokat, Amasya, Çorum ve Ordu çevreleri ile Samsun’un doğusu; İç Ege’de Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak çevreleri ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.  

AŞIRI YAĞIŞLARA BAĞLI “SARI KOD” UYARISI: DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI

Vatandaşların, 4 bölgede 20 il için yapılan “Sarı Kod” uyarısı kapsamında aşırı yağışlara bağlı oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ