logo

450 Bin Ataşehirlinin Sorumluluğunu Taşıyoruz

450 Bin Ataşehirlinin Sorumluluğunu Taşıyoruz

Ataşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantıları 07 Ekim Pazartesi Günü Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ Başkanlığında ve Başkan Battal İlgezdi’nin katılımıyla yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Toplantıda konuşan Ak Partli üye Bayram Varol İstanbul’un deprem gerçeği ve Ataşehir’deki binaların yüzde 70’inin riskli olduğunun altını çizip, meclise 450 bin Ataşehirlinin sorumluluğunu taşıdıklarını hatırlattı.

Yoklama ve bir önceki toplantı tutanaklarının okunarak oylanması ile başlayan Ekim ayı toplantıları ilk oturumu, toplantı günlerinin Ekim ayının 7, 10, 14 ve 17. Günleri Saat 17:00 olarak belirlenmesi ve gündem dışı konuşmalar ile devam etti.

“HDP DİYARBAKIR ÖNÜNE BEKLEYEN ANNELERİN YANINDAYIM”

Gündem dışı konuşmacı olarak ilk söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Av.M.Naim Yağcı, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü, 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu, Camiler ve din görevlileri haftası mesajlarını iletti.

Yağcı, 40 gündür süren ve sayıları 53’e çıkan çocukları terör örgütü tarafından dağa kaçırılan annelerin çocuklarını kurtarma amacıyla HDP Diyarbakır il binasının önüne bekleyişi eylemini sürdüren anneleri selamladı ve yanlarında olduklarını ifade etti. Terörün her türlüsünü lanetledi.

Bir hafta önce hayatını kaybeden Ataşehir Belediyesi çalışanı İbrahim Karademir’e rahmet, ailesi, yakınları ve Ataşehir Belediyesi camiasına baş sağlığı diledi.

MHP’Lİ ÜYE HAKAN ARIKAYA MUSTAFA PEHLİVANOĞLU’NU ANDI

Ataşehir Belediye Meclisi MHP’li üyesi Hakan Arıkaya, gündem dışı aldığı sözde, 7 Ekim 1980 tarihinde Askeri cunda tarafından 1 sağdan 1 soldan zihniyeti ile idam ederek şehit ettiği Mustafa Pehlivanoğlu’nu ölüm yıl dönümünde rahmet ve saygıyla andı.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ İLHAMİ YILMAZ’DAN KUTLAMA MESAJLARI

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü mesajını meclis üyeleri ile paylaşan CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü ile 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu’nun 97. Yılının kutlama mesajları ile yine bir 6 Ekim günü katledilen Bahriye Üçok’u saygıyla anarak rahmet dileğini iletti.

ATAŞEHİR’DEKİ YÜZDE 70’İ BULAN YAPILAR RİSKLİ

Gündem dışı söz alan Ak Partili bir başka üye Bayram Varol’da deprem riski ve Ataşehir’deki yüzde 70’i bulan riskli yapılara dikkat çekerek, şimdiye kadar mazeret gösterilen İBB Başkanlığı’nın da CHP’ye geçtiğini, artık Ataşehir Belediye Başkanı’nın bir an evvel imar planlarını çıkarması gerektiğini, bölgede çalışma yapan firmaları toplayarak görüşüp, yapıların yenilenerek bölge insanlarını deprem güvenli yapılarda yaşamalarının sağlanması gerektiğine işaret etti.

450 BİN ATAŞEHİRLİNİN SORUMLULUĞUNU TAŞIYORUZ

Seçildikten sonra bütün Ataşehir’in belediye başkanı olduğuna işaret eden Bayram Varol, kürsüden yaptığı konuşmada, Battal İlgezdi’nin 450 bin Ataşehirlinin sorumluluğunu taşıdığını, bölge halkının firmalarını keyfine terk edilmemesi gerektiğini ve Ataşehir’in imarsız diğer mahallelerinin planlarının hızlandırılmansın önemini vurguladı.

“KÜÇÜKBAKKALKÖY’DEKİ PRESTİJ CADDESİ KAPALI”

Ak Partili üye Şerafettin Bal, yaşanan bir örnekten yola çıkarak araç trafiğine kapalı olduğunu ifade ettiği Küçükbakkalköy’deki Prestij Caddesi’nin hala kapalı olduğunu, ambülansın girişine izin verilmediğini ifade ederek bu soruna çözüm getirilmesini istedi.

BATTAL İLGEZDİ; NE SÖZ VERMİŞSE YAPACAĞIM

Gündem dışı konuşmalara kürsüden yaptığı konuşmayla yanıt veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve yeni başladığını, göreve gelir gelmez Ataşehir’in sorunları ile ilgili çalışmaları iş birliği ile başlattıklarını, sözünün arkasında olduğunu ve ne söz vermişse yapacaklarını kaydetti.

Gündem dışı konuşmaların tamamlanması ile birlikte gündemin görüşülmesine geçildi. Gündemdeki 5 maddeye ek olarak 3 maddenin gündeme alınması oylanarak kabul edildi.

Gündemdeki 1, 3, 4, 6, 7 ve 8. Maddelerini ilgili komisyonlara, 5. Maddesini müdürlüğüne iadesi ve 2. Maddesinin de teklif kararı olarak oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

Oturuma başkanlık eden Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Sevgi Uluğ, gündemde görüşülecek madde kalmaması üzerine ve 10 Ekim 2019tarihinde Saat 17:00’da toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ