logo

Yıldız, ‘Keşke Yunan Galip Gelseydi’ Diyeni Mecliste Anamazsınız

Yıldız, ‘Keşke Yunan Galip Gelseydi’ Diyeni Mecliste Anamazsınız

Başkan Battal İlgezdi’nin de katıldığı Ataşehir Belediye Meclisi toplantısı, “Keşke Yunan Galip Gelseydi” sözlerinin sahibi olduğu iddia edilen Kadir Mısırlıoğlu tartışması ile başladı.

Recep Kenan/ithaber.com

Ataşehir Belediye Meclisinin 3. Seçim dönemi Mayıs ayı ilk toplantısı 06 Mayıs 2019 Saat 17:00’da Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında yapıldı.

Ataşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı gündem dışı söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Av.Mustafa Naim Yağcı’nın Kadir Mısıroğlu’nu gündeme taşıması CHP Grup Başkan vekili İlhami Yılmaz ve CHP Grubu üyelerinden; kurucu meclise küfreden, bu ülkenin kurucu liderine küfreden bir şahsı burada anamazsınız. Bu meclise saygısızlıktır.” Şeklinde tepki aldı.

Gündeme geçilmeden, gündem dışı sözü alan CHP Grup Başkanı İlhami Yılmaz, üst üste gelen şehit haberlerine dikkat çekerek; “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Yılmaz, idam edilişlerinin yıl dönümlerinde andıkları Deniz Gezmiş ve arkadaşları ile ilgili; Bundan 47 yıl evvel 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen, ülkesi için mücadele eden 3 fidanı Deniz Gezmiş’i, Yusuf Aslan’ı, Hüseyin İnan’ı rahmetle anıyoruz.” İfadelerini kullandı.

RAMAZAN AYI İSLAM DÜNYASINA HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN

İbadet ayı Ramazan ayı mesajını da aktaran CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, Ramazan mesajında; “İslam dünyasının en kutsal aylarından Ramazan orucunun başlangıç günü.  Ramazan ayı insanları kaygılardan, sıkıntılardan uzaklaştıran, ortak duygularda buluşturan, mutlu ve coşku kaynağı olan, dayanışmalarımızı ve insanlarımızı pekiştiren bir fırsat olarak görmek gerek. İhtiyaç sahibi herkesi ziyaret ederek onlarla paylaşmak insanlık görevi olsa gerek. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayının tüm İslam dünyasına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

ARKADAŞLARIMIN, BASIN MENSUPLARININ RAMAZAN-I ŞERİFİNİ TEBRİK EDİYORUM

Meclis üyeleri ve mecliste görev yapan basın mensuplarının Ramazan ayını tebrik eden Ak Parti Grubu adına söz alan Grup Başkanı Av. M.Naim Yağcı gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada; “Ramazan ayının ilk gününü idrak ediyoruz. Ramazan birlik, beraberlik, kardeşlik, rahmet, bereket, fazilet, paylaşma, dayanışma ve yardımlaşmadır. Bu vesile ile bu çatı altında görev yapan meclis üyesi arkadaşlarımın, basın mensuplarının Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyor, ülkemizin ve tüm Müslüman âleminin birlik ve beraberliğine vesile olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

MISIROĞLU’NU RAHMETLE YÂD EDİYORUM

Naim Yağcı, konuşmasının CHP Grubu’nun tepkilerine neden olan bölümünde; “Yine bugün ebediyet yolculuğuna çıkan tarihçi, araştırmacı yazar Kadir Mısıroğlu’nu rahmetle yâd ediyorum. Ailesine ve sevenlerine sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum.” Dedi.

ŞEHİTLERE RAHMET GAZİLERİMİZE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM

M.Naim Yağcı, gündem dışı konuşmasını,  “Filistin de zulmünü, işgalini devam ettiren dünya teröristi, işgalci, emperyalist, Siyonist Yahudi İsrail’i lanetliyor ve şiddetle kınıyorum. Yine alçak terör saldırısıyla şehit olan kahraman evlatlarımıza rahmet diliyorum. Gazilerimize ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” şeklinde sürdürdü.

ÜLKENİN KURUCUSUNA KÜFREDENİ MECLİSTE ANMAK YERİNDE DEĞİL

Ak Parti Grup Başkanvekili M.Naim Yağcı’nın konuşmasına tepki göstererek söz alan CHP Grup Başkanı İlhami Yılmaz, Yağcı’nın Kadir Mısıroğlu ile ilgili sözlerini eleştirerek; Ülkenin Meclisine küfreden, bu ülkenin kurucu liderine küfreden bir vatandaşı bu mecliste anması yerinde değil diye düşünüyorum.” dedi.

MECLİS TOPLANTISI VİDEO TIKLAYINIZ

ÖMRÜNÜ TARİHE VERMİŞ, ECDADIMIZIN TARİHİNE SAHİP ÇIKMIŞ

Kişilerin farklı düşünce tarzları olabileceğini ifade eden Ak Parti Grup Başkanvekili Av. M.Naim Yağcı, “Ömrünü tarihe vermiş, ecdadımızın tarihine sahip çıkmış ve hayatı okumakla geçmiş 62 eser vermiş, birleştirici bütünleştirici bir tavır sergilemiş” ifadeleri ile tanımladığı bir kişiden bahsettiğini, CHP grubunun Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmalarına bir şey söylemediklerini söyledi.

MECLİSİ KURAN, ÜLKENİN KURUCUSUNA KÜFREDENİ BURADA ANMAK DOĞRU DEĞİL

Tekrar söz alan CHP Grup Başkanı İlhami Yılmaz, Meclisteki Mustafa Kemal’in burada resmini göstererek; “Bakın Mustafa Kemal’in burada resmi duruyor. Meclisi kuran, bu ülkenin kurucusuna küfreden bir vatandaşı burada anmak doğru değil. Çok arzuluyorlarsa cenaze namazına gidip katılabilirler. Burası yeri değildir.” dedi.

“KEŞKE YUNAN GALİP GELSEYDİ” DİYEN BİR ŞAHIS

Gündem dışı söz alan b,ir diğer CHP’li Meclis Üyesi Birkan Birol Yıldız, “Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili Av.M.Naim Yağcı tarihçi olduğunu iddia ettiği bir şahsı bu mecliste anarak çok güzel eserler bıraktı diyor. -Keşke Yunan galip gelseydi- diyen bir şahsı, -Atatürk’ü seven mezarıma gelmesin- diyen bir kişiyi siz bu mecliste anamazsınız. Öncelikle bu meclise saygısızlıktır.” dedi.

DENİZ GEZMİŞ’İN FİLİSTİN’DE VERİĞİ MÜCADELE…

CHP’li Birkan Birol Yıldız, konuşmasında, “Biraz önce konuşmanızda İsrail teröristi ile başladınız. O zaman Deniz Gezmiş’in Filistin halkları için burada sahiplenirseniz sizin samimiyetinize inanırım. 68 kuşağının öncü liderlerinden Deniz Gezmiş’in Filistin’de vermiş olduğu mücadeleyi değinseydiniz ben sizin samimiyetinize inanırdım. Fesli Kadir’i başımızın üstüne çıkarıyorsunuz ve bizden saygı bekliyorsunuz. Bu yapılan bir saygısızlıktır” diyerek tepkisin dile getirdi.

AK PARTİ LİSTESİNDEN SEÇİLEN MHP’Lİ HAKAN ARIKAYA İSTİFA ETTİ

Tartışmaların uzaması üzerine gündeme geçerek maddelerin görüşülmesine başlayan Meclis Oturum Başkanı Uluğ, Ak Parti listelerinden meclis üyesi seçilen MHP’li Hakan Arıkaya’nın istifa dilekçesini okutarak oylattı. , Ak Parti’den istifa ettiğine dair dilekçesi okunarak oylanıp kabul edilen Hakan Arıkaya’nın istifasıyla boşalan Tarife Komisyonuna Ak parti Meclis Üyesi Erdal Kaya seçildi.

Gündemdeki maddelerden 2-3-4-5-6 ve 9’uncu maddeler ilgili komisyonlara havale edilirken, 7 ve 8’inci maddelerin de teklif kararı olarak oylanmasına oybirliği ile karar verildi.

İki grubun oluruyla gelen teklifle Meclis toplantılarının her ayın ilk Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri saat 17.00’da yapılması karara bağlandı.

Gündem de görüşülecek başkan madde kalmadığından 08.05.2019 Çarşamba günü saat 17.00’da toplanmak üzere oturum başkanlık eden Meclis 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ