logo

6. İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ 25-26 EKİM’DE

6. İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ 25-26 EKİM’DE

istiklal_yolu_yuruyus-ilgazÇankırı, Ilgaz İlçe Merkezi ve Kıyısın Köyü’nde düzenlenen 6. İstiklal Yolu Yürüyüşü 25-26 Ekim 2014 tarihinde yapılacak. İstiklal Yolu Yürüyüşü hazırlık toplantısı yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstiklal Yolu İstişare Toplantısı Çankırı Valisi Vahdettin Özcan başkanlığında 15 Ağustos 2014 Cuma günü Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

2014 yılında gerçekleştirilecek İstiklal Yolu etkinliklerini belirlemek üzere düzenlenen toplantıya Çankırı Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, Ilgaz Kaymakamı Yusuf Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Yrb. Halil Altıntaş, Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Arif Çiyan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, ÇAYASAD Başkanı Murat Yıldırım, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, Gençlik Merkezi Müdürü Sadık Ak, İl Müftüsü Arslan Türk, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İstiklal Yolu Danışmanı İsmail Çam ve Ilgaz Kıyısın Köyü Muhtarı Ertuğrul Karakaya katıldı.

“Tarihi İstiklal Yolu” olarak anılan bölgeye gereken önemin verilerek ön plana çıkartılması, tarihi ve doğal dokuya uygun olması bakımından ahşap malzemeden özel tasarımla yönlendirme levhaları yapılması planlanıyor.

Kurtuluş Savaşımız sırasında deniz yoluyla İstanbul’dan İnebolu’ya getirilen cephanenin İnebolu-Kastamonu-Ilgaz-Çankırı-Ankara hattı kullanılarak cepheye ulaştırılmasını sağlayan ve bir bölümü de ilimiz sınırları içerisinde kalan güzergah “İstiklal Yolu” olarak anılmaktadır.

Bu mücadeleye katılan yöre insanın aziz hatıralarını yaşatmak ve toplumdaki tarih bilincini canlı tutmak amacıyla 2009 yılından bu yana Ilgaz İlçe Merkezi ve Kıyısın Köyünde “İstiklal Yolu Yürüyüşü” kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Ilgaz İlçe Merkezi ve Kıyısın Köyü’nde bu yıl 25-26 Ekim 2014 tarihinde düzenlenecek olan “6. İstiklal Yolu Yürüyüşü” kapsamında düzenlenecek etkinlikler ve programı görüşülerek organizasyonla ilgili çeşitli kararlar alındı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ