logo

68 İldeki Sosyal Bilimler Liselerinde ‘Atatürk Kitaplığı’ Kurulacak

68 İldeki Sosyal Bilimler Liselerinde ‘Atatürk Kitaplığı’ Kurulacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında Sosyal Bilimler Liselerinde “Atatürk Kitaplığı” kurulmasıyla ilgili Eğitimde İş Birliği Protokolü imzalandı.

Eğitimde İş Birliği Protokolü ile Sosyal Bilimler Liselerinde “Atatürk Kitaplığı” Kurulacak

Eğitimde İş Birliği Protokol ile 68 ilde bulunan 92 Sosyal Bilimler Lisesi’ne bin kitaptan oluşan kütüphane kurulacak.

İstanbul Bahçelievler Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenlen protokol imza törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda misafir katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda; Eğitimde İş Birliği Protokolü tanıtım videosu izlendi.

Protokolde, Bakan Ersoy ve Bakan Özer katılımcılara hitaben birer konuşma gerçekleştirdiler.

“Gençlerimizi Atatürk ve Tarihle Buluşturmayı Amaçlıyoruz”

Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan iş birliğinden duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başlayan Bakan Ersoy, “Böylesi anlamlı bir projeyi hayata geçirmek üzere bizimle iş birliği kuran Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür ediyorum. Çağdaş Türkiye’nin siyasal tarihi Mustafa Kemal Atatürk ile özdeşleşmiştir. Zira attığı her adımın merkezine milletin istikbalini koymuştur. 68 ilde 92 sosyal bilimler lisesinde gençlerimizi bilimsel olarak hazırlanmış eserlerimizin rehberliğinde Atatürk ve tarih ile buluşturmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy, “Başta Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı Yayınları olmak üzere Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu yayınlarından oluşan bin tane seçkin eser ile bu okullarımızda Atatürk Kitaplığı kuruyoruz.” dedi.

Emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Bakan Ersoy, protokolün hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini noktaladı.

“Projeyi 29 Ekim 2023’te Tamamlamak İstiyoruz”

‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Bakan Özer, “26 Ekim 2021 tarihinde başlatmış olduğumuz ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesini 2 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. 16 bin 361 kütüphanesiz okula kütüphane kurduk. Bu kütüphanelerdeki kitap sayısını da 28 milyondan 50 milyona çıkarttık. Kütüphanelerimizi tamamladıktan sonra içeriklerimizi zenginleştirmeyi amaçladık ve şimdi Sosyal Bilimler Liseleri’ne kurulacak ‘Atatürk Kütüphaneleri’ne Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yayınlarından oluşan bin eseri kazandıracağız.” dedi.

Bakan Özer, “Projeyi 29 Ekim 2023’te tamamlamak istiyoruz. Ancak Sayın Kültür ve Turizm bakanımızın izniyle bence bu projeyi biraz daha kapsamlı hale getirebiliriz. 92 Sosyal bilimler lisesi var ama toplam lise sayımız 9 bin 145. Bu okullarımızın tüm kütüphanelerine de sizlerin bu yayınlarından bin kitabı koyabilirsek ve bunu da belirttiğimiz tarihte tamamlayabilirsek projeyi daha devasa bir hale getirmiş oluruz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Özer, protokolde emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Bakan Özer ve Bakan Ersoy tarafından Eğitimde İş Birliği Protokolü imzalandı.

İmza sonrasında protokol temsilcileri ve öğrenciler tarafından kurdele kesimi ile Bahçelievler Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde Atatürk Kitaplığı açıldı.

Program, kütüphanenin ziyaret edilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ