logo

7.İstiklal Yolu Yürüyüşü Yapıldı

7.İstiklal Yolu Yürüyüşü Yapıldı

istiklal_yolu_yuruyusu_ilgaz_cankiri (1)İstiklal mücadelesinde deniz yoluyla İnebolu’ya gelen mühimmatın Kastamonu Ilgaz, Çankırı ve Ankara üzerinden cepheye sevkiyatının yapıldığı yolda yürüyüş yapıldı.

Kutsal değerler için her türlü fedakarlığı yapan ecdadımızı anmak amacıyla düzenlenen 7. İstiklal Yolu Yürüyüşü etkinliği 25 Ekim 2015 Pazar günü gerçekleştirildi.

Üçoluk Karakolu Mevkii’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp Kıyısın Köyü’ne yapılan 5 km’lik yürüyüşe Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı milletvekilleri Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire amirleri, STK temsilcileri ve yaklaşık 1500 vatandaş katıldı.

istiklal_yolu_yuruyusu_ilgaz_cankiri (5)

HAİNLİK YAPANLARI AFFETMEYİZ

Kıyısın Köyü’nde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Kıyısın Köyü Eğitim Kültür Derneği Başkanı Haşim Küçük, “Dedelerimizin İstiklal mücadelesindeki katkılarını tekrar yaşattığınız için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Ilgaz Belediye Başkan Vekili Yavuz Balcı, İstiklal Yolu ve Ilgaz Kıyısın Köyü hakkında bilgi verdi.

İstiklal Marşı’nın 4. kıtası ile sözlerine başlayan Milletvekili Hüseyin Filiz, “Bu vatana karşı hainlik yapanları asla ve asla affetmeyiz. Emin olun, rahat olun, bir ve beraber olabilmek için elinizden geleni yapın” ifadelerini kullandı.

istiklal_yolu_yuruyusu_ilgaz_cankiri (6)

“ŞU KOPAN FIRTINA TÜRK ORDUSUDUR YA RABBİ”

Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu da yaptığı konuşmada, “İstiklal mücadelesi veren yüce ecdadımızın izini takip edeceğiz. Anlamlı bir gün yaşıyoruz” diyerek, konuşmasını Yahya Kemal Beyatlı’nın “Şu Kopan Fırtına Türk Ordusudur Ya Rabbi” dörtlüğü ile bitirdi.

istiklal_yolu_yuruyusu_ilgaz_cankiri (16)

ULUSAL KURTULUŞ MÜCADELEMİZİ YAŞATMAK İÇİN BURADAYIZ

Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümünü milletçe gurur ve heyecanla idrak edileceğinin altını çizen Vali Vahdettin Özcan konuşmasında; “Unutulmamalıdır ki; Yüce Türk Milletinin milli mücadele yıllarında göstermiş olduğu kararlı azmi ve destekleriyle nihayetinde bugünlere gelinmiştir. İşte bu saadet dolu günlere ulaşmamızda İstiklal Yolu’muzun etkisi ve önemi gerçekten çok büyüktür. İstiklal Yolu İstiklal Mücadelesi döneminde tabir yerindeyse “Anadolu’nun Dünya’ya açılan kapısı” olmuştur. Bu önemli gerçeği Başkumandan Mustafa Kemal; “Gözüm Sakarya’da, Dumlupınar’da; Kulağım İnebolu’da” ifadeleri ile izah etmiştir. Ulusal kurtuluş mücadelemizi yaşatmak, o manevi duygulara mazhar olmak için yeniden buradayız. Yaşanan zorlukları, çetin mücadeleleri bir kez daha idrak etmek gerçekten onur ve gurur verici.

istiklal_yolu_yuruyusu_ilgaz_cankiri (8)

İSTİKLAL YOLU “TARİHİ SİT ALANI” OLARAK TESCİL EDİLDİ

İstiklal Yolu’nun, 2013 yılı Eylül ayında Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü tarafından “Tarihi Sit Alanı” olarak tescil edildiğini belirten Vali Özcan; “İstiklal Yolu” ile ilgili koruma, güzelleştirme ve bakım-onarım çalışmalarımızı tamamladık. Tarihi ve doğal dokuya uygun olması bakımından tamamı ahşap malzemeden üretilen giriş kapısı, yönlendirme ve bilgilendirme levhaları da tarihi yoldaki yerini aldı. Yolun bisiklet kullanımı ve gruplar halinde yürünmesi için organizasyonların sağlanması ile İstiklal Yolu’nun tamamının ağaçlandırılması yönünde gerekli çalışmalarımız ise sürmektedir. O günleri yaşamak ve yaşatmak için böylesi değerli bir organizasyonun 7.sinin düzenlenmesinde emeği geçenlerden, İl ve İlçe Belediye Başkanlığımıza, Ilgaz Kaymakamımıza, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeline ve yürüyüşe katılan tüm Çankırılı hemşehrilerime, gençlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesile ile devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize ve kıymetli ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

YÜRÜYÜŞE KATILANLARA KATILIM BELGE

Konuşmaların ardından Çankırı Valisi Vahdettin Özcan İstiklal Yolu Yürüyüşüne katılanlara katılım belgesi verdi.

Daha sonra Şehitlerimizin ruhu için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Müftü Vekili Uğur Demirel tarafından dua yapıldı. Seymen ekibi gösterisinin ardından gerçekleştirilen ikram ile tören sona erdi.

istiklal_yolu_yuruyusu_ilgaz_cankiri (9)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ