logo

99 Yıldır Sönmeyen Cumhuriyetin Işığı Ataşehir’de Parladı

99 Yıldır Sönmeyen Cumhuriyetin Işığı Ataşehir’de Parladı

Ataşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen coşkulu Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Fener Alayı Yürüyüşü devamında Haluk Levent konseri ile noktalandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yıl dönümü Ataşehir’de on binlerin katıldığı Fener Alayı yürüyüşüyle kutlandı. Doğu Ataşehir Migros önünde yurttaşlar Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Ataşehir Belediyesi tarafından her yıl Doğu Ataşehir Migros önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı Yürüyüşü’ne bu yıl da on binlerce kişi katıldı. Türk Bayrakları ile özenle hazırlanan Cumhuriyet tırından çalınan marşlara ve şarkılara Cumhuriyet sevdalıları eşlik etti.

Coşkulu yürüyüşe, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, birim müdürleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve on binlerce yurttaş ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle hep birlikte Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katıldı.

Yurttaşlar, fener alayı yürüyüşünün ardından bitiş noktası olan Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı’nda bulunan Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) önünde sevilen müzik grubu Kurtalan Ekspres ve Haluk Levent konserlerine katıldılar.

“Cumhuriyet, Milletimize Verilmiş En Büyük Miras ve Vazgeçilmez Bir Değerdir”

Alanı dolduran yurttaşlara seslenen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Değerli Ataşehirliler, bugün burada sizlerle birlikte Cumhuriyetimizin 99. yılını kutluyor olmanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimize bağlılığımızı daha gür bir sesle haykırıyoruz bugün. Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları. Cumhuriyet, 99 yıl önce bugün yakılan meşalenin adıdır. Cumhuriyet hepimiz için bir aydınlanmanın adıdır. Sevgili Ataşehirliler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizi ilan etmiştir. Cumhuriyet, milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizlerde milli bir devletin onurlu evlatları olarak vücut bulmuştur. Türk toplumunun millet olma bilincine ulaşmasının adıdır Cumhuriyet” dedi.

“Cumhuriyet Demir Ağlarıdır”

“Cumhuriyet, bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara boyun eğmeyen, egemenliğine sahip çıkan yiğit Anadolu halkının umudu olarak bizlere emanet edilmiştir” diyen Battal İlgezdi konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhuriyet alın terinden akan emektir. Hiç kimseye el açmadan yüzlerce fabrika kurulmuştur ülkemizin dört bir yanında. Cumhuriyet demir ağlarıdır. Bütün ülkenin kalkınmasının, gelişmesinin adıdır. Bizim üzerimize düşen, Cumhuriyet evlatları olarak bu görevi, meşaleyi, geleceğimiz olan çocuklarımızın aydınlık yarınlarına taşımaktır. Bizler, bu toprakların evlatları olarak üstümüze düşün görevi en iyi şekilde yaparak çocuklarımızın aydınlık geleceği için yılgınlığa düşmeden, umutsuzluğa kapılmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. Bütün baskılara rağmen buradayız, burada olmaya devam edeceğiz. Bugün Türkiye’ye bu gururu yaşatan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimizin tüm kurucularını saygı ve sevgiyle anıyorum. Cumhuriyetimizin en değerli evlatları olan sizlerin Cumhuriyet Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum”

Ataşehirliler Tek Ses Tek Yürek Atası İçin Söyledi

Ataşehirliler ellerinde Türk bayrakları eşliğinde marşlar söyleyerek Atatürk Mahallesi Atatürk Bulvarı önünde geçerek AKOM önünde toplandı.

Yürüyüş esnasında  7’den 70’e herkes, tek ses tek nefes, “Cumhuriyet Hepimizin”, “Yaşasın Cumhuriyet!” diyerek; Türk bayrağı taşırken, yurttaşlar da evlerinin balkonlarından çıkarak alkışlarla bayram coşkusuna eşlik etti.

Yürüyüş sonrası AKOM önünde toplanan İstanbullular önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudular. Sonrasında program sevilen müzik grubu Kurtalan Ekspres’ın konseriyle devam etti. Kurtalan Ekspres konser sırasında söyledikleri “Gülpembe” isimli şarkıyı; yangılarda, depremlerde hayatlarını kaybeden yurttaşlar, şehitler ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için söylediler. Ayrıca Kurtalan Ekspres’in sahnesi sırasında bir sürpriz yaşandı. Değerli sanatçı Haluk Levent sahneye çıkarak sevilen müzik grubuyla ortak bir şarkı söyleyerek müzik grubunun kendisi için ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha dile getirdi.

Ataşehirliler Haluk Levent İle Coştu

Gecenin finalinde ise değerli sanatçı Haluk Levent 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümüne özel yurttaşlarla buluştu ve birbirinden güzel şarkılarını Ataşehir’de seslendirerek Bayram coşkusunu zirveye taşıdı. Yaklaşık 1 buçuk saat süren konserde sevilen şarkılarını alandaki dinleyicileriyle birlikte söyleyen Haluk Levent’e yurttaşlar eşlik etti.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ