logo

İSKİ, İstanbul’un Su Kaynağı ‘Melen’in Kalbinde Hizmet Verecek

İSKİ, İstanbul’un Su Kaynağı ‘Melen’in Kalbinde Hizmet Verecek

İBB’nin köklü kurumu İSKİ, kentin su sorunu için en önemli kaynak olan Melen Havzası’nda etkin hizmet yürütmek amacıyla, Düzce’nin Çilimli ilçesinde idari bina açtı.

İBB tarafından yürütülen “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında tamamlanan Düzce’nin Çilimli ilçesindeki idari bina ve tesis düzenlenen törenle açıldı.

TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açılan tesis ile Cumayeri İleri Biyolojik Atıksu Artıma Tesisi, Gölyaka Atıksu Terfi İstasyonu ve Melen kuşaklama kolektörlerinin bakım, onarım gibi ihtiyaçlarını tek merkezden yürütülecek.

İBB’nin köklü kurumu İSKİ, kentin suyunun sağlandığı Melen Suyu’nu sınırlarında barındıran Düzce’nin Çilimli ilçesinde idari bina açtı.

Düzce’nin Çilimli ilçesi Melen Havzası’nda TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın katılımlarıyla açılışı yapılan yerleşke ile Cumayeri İleri Biyolojik Atıksu Artıma Tesisi, Gölyaka Atıksu Terfi İstasyonu ve Melen kuşaklama kolektörlerinin bakım, onarım gibi ihtiyaçlarını tek merkezden yürütülecek. “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında açılan tesis için düzenlenen törende, sırasıyla Başa, İmamoğlu, Özkoç ve Torun birer konuşma yaptı.

DÜZCE’DE YAŞANAN DEPREME DİKKAT ÇEKTİ

Düzce’de yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depreme dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bölgede 20 yıl önce yaşanan şiddetli depremden sonra alınması gereken tedbirlerin ihmalin altını çizerek, “Biz, eğer milletimize hala bu kaygıyı bu tereddüdü yaşatıyorsak, burada hep birlikte çok büyük sorumluluğumuz var demektir. Tabii ki baş sorumluluk, bu işin yönetenlerindedir, iktidarındadır, belediyelerindedir. Ama bizlerde de sorumluluk vardır; ‘Acaba neyi denetleyemedik, neyi uyaramadık, neyi söyleyemedik’ diye. Dolayısıyla, üzerinden 22-23 yıl geçmiş bir depremin etkilerini bu şekilde yaşıyor, yaşatıyor ve hissediyorsak, gerçekten acı durumdayız. Tek sebebi var: Bilimden uzak iseniz, teknikten uzak iseniz, sağlıklı bir süreç planlaması, sağlıklı bir gelecek planlamasını tasarlayamamış ya da ona uyum sağlayamamış iseniz, gerçekten bu işlerin sonuca ermesi mümkün değil” dedi.

“MELEN BARAJI’NDA 12-13 MİLYAR ÇÖP OLDU”

Melen Barajı’nda yaşanan ekonomik kaybın en az 12-23 milyar lira olarak tahmin eden İmamoğlu, “Çöp oldu, gitti; yapılamamasından, bitirilememesinden kaynaklı. O zaman denmiş ki, ‘Buraya betonarme gövde olamaz. Zemin sorunları var. Zemin kaynaklı problemlerin giderilmesi ve daha sonra yığma taş modeliyle baraj gövdesinin yapılması gerekir.’ Raporları var. Ama bir inat, bir kibir üzerinden, ‘Hayır, burası böyle yapılacak’ diye bir karar alınıyor kim alıyorsa bu kararı. Bunun da hesabı sorulmuyor. Ve çok enteresandır; müteahhit uyarıyor, diyor ki, ‘Bana burayı yap diyorsunuz ama bu yanlış, bunun böyle yapılmaması gerekir.’ ‘Hayır’ diyor, ‘Sen yap kardeşim. Sana talimat veriyoruz.’ Müteahhit de yapıyor. Dolayısıyla müteahhidin de bir suçu yok” ifadelerini kullandı.

“SAYIN CUMHURBAŞKANI, ‘İSTANBUL’UN 100 YILLIK SU SORUNUNU ÇÖZDÜM’ DEMİŞTİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 31 Mart ve tekrarlanan 23 Haziran 2019 yerel seçimleri öncesinde İstanbul’da mitingler yaptığını hatırlatan İmamoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı, biraz da bize nispet yaparak, İstanbul’da bir mitinginde, ‘Sen ne diyorsun? Ben, İstanbul’un 100 yıllık su sorununu çözdüm’ dedi. ‘Melen Barajı bitti’ dedi. Demek ki bittiğini biliyor Sayın Cumhurbaşkanı. Sonra bilgiyi alınca, raporu alınca hemen atladım, 3-4 ay sonrasında Melen’e gittim. Sonra bilgiyi alınca, raporu alınca hemen atladım, 3-4 ay sonrasında Melen’e gittim. Oradan yayın yaptık. Kamuoyunu bilgilendirdik. Kıyamet koptu bakanlıkta. Baktılar ki, ortada baraj maraj yok. Var olanın çatlakları var. İhaleye çıkıldı. Dendi ki, ‘Kardeşim, tamam bir eksiklik oldu, hata oldu; 2023’ün Ocak’ında, Şubat’ında açılışını yapıyoruz.’ Bu arada bu, son verilen tarih. 2016’da açılacaktı. 2017’de açılacak. 2028’de açılacaktı. Şu anda bırakın açılmayı, nasıl yapabileceklerini dahi henüz kesinleştirmiş değiller.” Diye konuştu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ