logo

Ataşehir’e En Büyük, En Güzel Atatürk Kütüphanesi ve Müzesi!

Ataşehir’e En Büyük, En Güzel Atatürk Kütüphanesi ve Müzesi!

Kadıköy Life Dergisi Ataşehir’de Türkiye’nin en büyük Atatürk Kütüphanesi ve Atatürk Müzesi’nin yapılmakta olduğunu kapak dosyası olarak sayfalarına taşıdı.

Kadıköy Life Dergisi’nin yeni sayısı yayınlandı. Ataşehir’de Türkiye’nin en büyük Atatürk Kütüphanesi ve Atatürk Müzesi’nin yapılmakta olduğunu kapak dosyası olarak sayfalarına taşıyan dergi; “Benzer yatırımları Kadıköy’e de istiyoruz” mesajı verdi. Kadıköy’ün kanaat önderleri arasında gösterilen hayırsever iş insanı İnal Aydınoğlu’nun bağışlarıyla yapımına öncülük ettiği projenin, Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetişmesi bekleniyor.

ÇEVRE HABERLERİ, KÜLTÜREL VE TARİHİ İÇERİKLER…

Kadıköy’ün çevresel sorunlarını mercek altına alan dergide; Anadolu yakasında yaşanan su baskını problemleri, çehresi değişmeye hazırlanan Kadıköy Meydanı’na dair yeni gelişmeler, yeni açılan Bostancı-Dudullu Metrosu gibi gündem başlıkları yer aldı. Hem Kadıköy Belediyesi hem de İBB’nin hayata geçirdiği yeni proje ve çalışmalara da dergi sayfalarında yer verildi. Kadıköy’ün tarihi, yaşam alanları ve hala yaşayan kültürüne dair özel röportajlar ve yazılar da dergi sayfalarını süsledi. Yazar Münevver Gökkaya, Rasimpaşa Mahallesi’nin görkemli yapılarından İtalyan Apartmanı’nın hikayesini kaleme alırken; Araştırmacı-Koleksiyoner R. Sertaç Kayserilioğlu, “Kadıköy yakasında ilk yerleşim Fikirtepe’de başlamıştı” başlıklı yazısıyla köklü Kadıköy tarihini bir kez daha gözler önüne serdi. Barış Kenaroğlu ve Barış Eymen ise Türk futbol tarihine damga vuran ve bir Kadıköy efsanesi olarak tanınan Cafer Çağatay’ı yazdı.

ÖZEL RÖPORTAJLAR…

Derginin özel röportajları arasında, Kadıköy’ün en köklü kiliselerinden All Saints Moda Kilisesi Pastörü Turgay Üçal’ın söylemleri dikkat çekti. Üçal, kiliseyi “İstanbuli bir kilise” olarak tanımladı. Yine Moda’nın değerlerinden Barış Manço’ya ait olan müze ev, kurumun sorumlusu Sırma Çelik’ten dinlenerke, yakın zamanda restore edilen binanın yeniden ziyaretçilere açıldığı duyuruldu. Türkiye’nin legal ortamlarında grafiti yapan ilk sanatçısı Tunç Dindaş da Kadıköy Life Dergisi’nin konukları arasında yerini aldı. Anadolu yakasının tüm ilçelerine dair mini haberlere de yer veren dergide, Yiğit Uygun tarafından kaleme alınan özel yazıda Göksu ve Küçüksu arasında bir başka semt olan Anadoluhisarı anlatıldı. Uygun, Anadoluhisarı’nı şu sözlerle özetledi: “Bu semt gerçekten sihirli!”

LIFE MAGAZİN SAYFALARI YİNE DOPDOLU…

Life Magazin sayfalarında yine birbirinden değerli isimlerle keyifli sohbetler gerçekleştirildi. Yeşilçam’ın yaşayan efsanelerinden İzzet Günay, hayatına dair en özel anları Kadıköy Life okuyucuları için paylaştı. Usta oyuncular Durul Bazan ve Funda İlhan da hem semt kültürüne hem de kültür-sanat dünyasına dair samimi açıklamalarda bulundular. Son söz ise duayen müzisyenlerden, ünlü kompozitör Uğur Dikmen’e ve birlikte projeler ürettiği müzisyen Serap Yağız’a verildi. Uğur Dikmen, hızla devam eden müzik çalışmalarıyla hayranlarını sevindirecek müjdeler verdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ