logo

Av. M. Naim Yağcı ‘Seçim Startı Mart’ta’

Av. M. Naim Yağcı ‘Seçim Startı Mart’ta’

ak_parti_Atasehir_kongreAk Parti Ataşehir 3. Olağan Kongre’sine tek aday olarak giren ve tekrar ilçe başkanı olarak göreve devam edecek Av. Mustafa Naim Yağcı kongre sürecini değerlendirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Parti Ataşehir İlçe 3. Olağan Kongresi’nde seçilerek ilçe başkanlığı görevine devam edecek olan Av. Mustafa Naim Yağcı ile kongre hazırlık süreci, kongre ve sonrası ile seçim hazırlıklarını konu alan bir söyleşi gerçekleştirdik.

Ak Parti Ataşehir 3. Olağan Kongre’sine tek aday olarak kendi listesi ile giren Av. Mustafa Naim Yağcı Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’un yaşanan kongre süreci ile ilgili sorularını yanıtladı.

“Teşkilat Teamüllerimiz, Parti Geleneğimiz Var”

*Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve ilçe başkanlığınızın delegeler tarafından onaylandığı Ak Parti Ataşehir 3. Olağan Kongresi’nin değerlendirmesini yapar mısınız?

Yapılan istişare neticesinde bir yıldır devam ettiğim ilçe başkanlığına, şahsımla devam etme kararı alınmıştı İl yönetimi ve Genel Merkez tarafından. Yönetim kurulu oluşturma görevi tarafıma tevdi edilmişti. Ancak biz bunu yüksek sesle dile getirmemiştik.

Bu aşamada, bazı arkadaşlarımız kongre ile farklı hizmet noktasında aday olarak hizmet etmek isteği ile yola çıkmışlardı. Aklı selimle soğukkanlı olarak düşünülmesi gerektiği söylendi. Teşkilat teamüllerimiz var. Teşkilatımızın bu güne kadar oluşturduğu gelenek var. Kendi içinde istişare sonuna kadar işletiliyor. Neticesinde verilen karar doğrultusunda hareket ediyor teşkilat. Bu güne kadar bunun dışına çıkılmadı.

“Ataşehir’de Devam Kararı Vardı”

Bunun dışındaki listeler teşkilatların uyumunu bozar nitelikte. Sonuç itibarı ile adaylık diye bir süreç yok. İl Başkanlığı Ataşehir’de devam kararı almış. Arkadaşlarımız da son süreçte teşkilatın bu konudaki hassasiyetine duyarlı oldular. Buradaki adaylıklarından vazgeçtiler. Tek liste ile kongreye gittik.

“Ataşehir’i Temsil Edecek Yönetim Oluşturduk”

Son bir ay Ataşehir’in yeni yönetimi ile ilgili hazırlıklarımı yapıyordum. Yönetimde devam edeceğimiz arkadaşlarımızın arasına yeni arkadaşlarımızı da dahil ederek Ataşehir’in demografik yapısını, siyasi geleneğimizi temsil eden, verim alabileceğimizi, bu işe gönül koymuş, verim alabileceğimiz arkadaşlarımız tespit ettik.

STK’arın düşüncelerini alarak ya da düşüncelerini yansıtacağını düşündüğümüz yapıyı oluşturmaya gayret ettik. Olabildiğince Ataşehir’i kapsayan bir yapıyı oluşturduğumuzu düşünüyorum. Türkiye’yi de kucaklayıcı, demografik yapıyı temsil eden bir yönetim kurulu oluşturduk.

“Hizmet Eden Bütün Arkadaşlarımıza Teşekkür Ediyorum”

Kongrenin içeriği, salonun görselliği ile ilgili de güzel bir hazırlık yaptı arkadaşlarımız. Bütün teşkilat mensuplarımıza, önceki yönetime teşekkür ediyoruz.  Bu güne kadar Ak Partiye emek verdiler. Ak Parti için mücadele ettiler. Ter akıttılar, hizmet ettiler… Kurucu ilçe başkanımız Rıza Saka, Nimetullah Topu ve yönetimlerine meclis üyeliği yapan ve aday olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

“Seçim Startını Mart Başında Veririz”

*Yaklaşan genel seçimlerle ilgili hazırlıklarınız ne zaman başlayacak?

Genel Merkez düzeyinde seçim hazırlıkları sürüyor.  Partimizin kongreleri devam ediyor. İlçe kongrelerimiz tamamlanmak üzere. İl kongrelerimiz de devam ediyor. 7 Şubat’ta İstanbul İl kongremiz var. İl başkanlığımızın kadrosu da yenilenerek güçlenecek. Kadın ve gençlik kolları kongreleri bu aşamada yapılarak yönetimleri yenilenecek. Şubat sonu kongreler tamamlanır. Mart başında seçim startını vermiş oluruz.

Ancak biz Ataşehir’de milletvekillerimiz ve yeni teşkilatımızla seçim takvimini beklemeden halkımızla gönül bağımızı güçlendirmek için alışmalarımıza başlayacağız. Seçime yönelik çalışmalarımızın hazırlıklarını şimdiden yapıyoruz. Mahalle yapılanmalarımız da yenilenecek bu arada.

*Yönetim kurulu listesini kendiniz mi belirlediniz?

Kongrede listemizi kendimiz oluşturduk. Bizde belli kriterler vardır. Kadın kotası, gençlik kotası gibi… Bu kurallar dışında listemize müdahale olmaz bizim. Çalışabileceğimiz, Ataşehir’e, partimize faydası olacağını düşündüğümüz arkadaşlarımızı değerlendirmiş oluyoruz.  Eğitim düzeyi yüksek başarılı bir liste olsun istedik. Yeni bir Ataşehir listesi oluşturduk.

“Ak Parti Gücünden Hiç Bir Şey Kaybetmedi”

Kongrelerimiz huzur içerisinde gerçekleşti. Muhalefetin “ANAP gibi olacak” beklentileri de gerçekleşmedi. Partimiz bu kongrelerle daha da güçlenecektir. Ak Parti gücünden hiç bir şey kaybetmedi. Kaybetmeyecek de… Kongremize gösterdiğiniz ilgiden dolayı size ve basınımıza teşekkür ediyorum.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ