logo

Ataşehir, Kadıköy, Maltepe’de Dağlıca Tepkisi

Ataşehir, Kadıköy, Maltepe’de Dağlıca Tepkisi

Atasehir-terore-lanet-iAtaşehir’in mahalleleri ile Kadıköy ve Maltepe’nin yanı sıra tüm yurtta Dağlıca saldırısı sonrasında ‘Teröre Hayır’ ve ‘şehitlere saygı’ yürüyüşlerinde terör lanetlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’in Yenisahra, Barbaros ve Ferhatpaşa mahalleleri ile Kadıköy ve Maltepe’nin yanı sıra tüm yurtta Dağlıca saldırısı sonrasında ‘Teröre Hayır’ ve ‘şehitlere saygı’ yürüyüşleri yapıldı.

AtaşehirlilerTerör Tepki ve Şehitleri İçin Ayakta

Akşam 19:00’da, Ataşehir’de Yenisahra, Barbaros, Yeniçamlıca ve Ferhatpaşa’nın da aralarında olduğu mahallerinde önce küçük guruplar olarak başlayan ‘Teröre Hayır’ ve ‘şehitlere saygı’ yürüyüşlerine vatandaşların da katılımlarıyla giderek kalabalıklaştı. Vatandaşların bir kısmının araçlarıyla da katıldıkları eylemlerde konvoylar oluştu.

Şehitlerin saygıyla anıldığı ve tekbirler ile terör örgütü ile terör eylemlerinin kınandığı sloganların atıldığı yürüyüşler bu bölgelerde olaysız dağıldı.

Maltepe’de de Tepki Var

Akşam saatlerinde Maltepe Meydanı’nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ellerinde çeşitli pankartlarla, “Savaş var, savaşı başlatanlar belli” sloganı atarak, Dağlıca’daki terör saldırısını protesto etti.

Sosyal medya üzerinden de haberleşen gurupların da katılımıyla Kadıköy’de toplanan vatandaşlar terör örgütü PKK’yı kınayan, terörü lanetleye slogan atarak, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” mesajı Haydarpaşa’ya yürüdü.

Kadıöy’de Yoğun Katılımlı Eylem

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun da katıldığı Altıyol’dan başlayan ve rıhtıma doğru devam eden ‘Teröre Hayır’ ve ‘şehitlere saygı’ yürüyüş “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganı ile Rıhtım Caddesi’nden Selimiye Kışlası’na kadar yürüdü.

Yurt Genelinde Teröre Tepki

Öte yandan yurdun her bölgesinden bir çok ilde terörün kınandığı ve şehitlerin saygıyla anıldığı yürüyüşler ve basın açıklamaları yapıldı.

Çankırı, Antalya, Çorum, Balıkesir, Denizli, Çanakkale, Mersin, Kocaeli, Erzurum, Ankara, Kayseri, Uşak, Zonguldak, Bursa, Afyonkarahisar, Eskişehir, Kırşehir ve Manisa’nın da aralarında bulunduğu birçok ilde toplanan vatandaşlar terörü lanetleyip terör örgütlerini kınadıkları eylemlerde şehitlere sahip çıkarak; “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganı attılar.

Bu illerin bazılarında terörü lanetleyip terör örgütlerini kınadıkları eylemler sırasında bir kısım vatandaş terörü desteklediği ya da kınamadığı gerekçesi ile HDP binalarına yürüdü.

HDP binalarının hedef alındığı eylemler yer yer saldırıya dönüşürken, binalar ve bina içindeki eşyalar da zarar gördü.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ