logo

Ak Parti: Oy Birliğiyle Ahmet Davutoğlu!

Ak Parti: Oy Birliğiyle Ahmet Davutoğlu!

davutoglu-Ak_partiBaşbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin Ankara Arena’da yapılan 5. Olağan Büyük Kongresi’nde geçerli oyların tamamı olan 1353 oyla yeniden genel başkanlığa seçildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

AK Parti’nin 5. Olağan Büyük Kongresi Bekir Bozdağ’ın Divan Başkanlığında Ankara Arena Spor Salonu’ndan gerçekleşti. Kongrede kullanılan oyların geçerli olan 1353 delegenin desteğini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu oy birliği ile tekrar Ak Parti Genel Başkanlığına seçildi.

Oy Birliği: “1353 Geçerli Oyun Tamamı Davutoğlu’na”

Kayıtlı 1445 delegeden 1360’ının oy kullandığı, 1353 oyun geçerli, 7 oyun geçersiz sayıldığı 5. Olağan Büyük Kongre’de Başbakan ve Konya Milletvekili Davutoğlu’nu bin 353 oyla, geçerli oyların tamamını alarak yeniden genel başkanlığa seçildiği Divan Başkanı Bozdağ tarafından duyuruldu.

davutoglu_selam

AK Parti’nin MKYK Listesi

AK Parti’nin Ankara Arena Spor Salonu’ndan düzenlenen kongresinde Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ise şu isimlerden oluştu:

Abdülhamit Gül, Ali Aydınlıoğlu, Alev Dedegil, Asuman Erdoğan, Ayhan Sefer Üstün, Ayşenur Bahçekapılı, Aziz Babuşçu, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Bülent Gedikli, Burhan Kuzu, Cemil Çiçek, Çiğdem Karaaslan, Edibe Sözen, Efkan Ala, Faruk Çelik, Fatih Şahin, Fatma Betül Sayan Kaya, Galip Ensarioğlu, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Ali Şahin, Mehmet Babaoğlu, Mehmet Doğan Kubat, Mehmet Erdem, Mehmet Müezzinoğlu, Mehmet Muş, Mehmet Özhaseki, Metin Doğan, Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Ataş, Mustafa Şentop, Naci Ağbal, Nihat Zeybekçi, Nurettin Canikli, Nükhet Hotar, Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Öznur Çalık, Ravza Kavakçı Kan, Recep Akdağ, Selçuk Özdağ, Selçuk Öztürk, Süleyman Soylu, Vedat Demiröz, Yalçın Akdoğan, Yaşar Karayel, Zeki Aygün.

Divan Başkanı Bekir Bozdağ

Kongreden Notlar:

Divan Başkanlığı’nı eski Başbakan Yardımcısı ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ seçilirken, geçen hafta Hürriyet Gazetesi’ne yönelik saldırı sırasında, gazete önünde yer alarak ve açıklama yaparak dikkatleri üzerine çeken Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdürrahim Boynukalın da Divan üyesi olarak seçildi.

Hürriyet’le Öne Çıkan Boynukalın Divan’da

Hürriyet gazetesine yapılan saldırılarda adı ön plana çıkan İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın Divan’da yer alanca salondan yoğun alkış aldı.

Divan Başkanı seçilen Bekir Bozdağ, önce Erdoğan’ı özel olarak selamladı, “yolun yolumuz, davan davamızdır” dedi, ardından da “gücümüz Recep Tayyip Erdoğan’a olan bağlılığımızdandır” diye devam etti.

Üç Dönem Kuralında İstisna

Üç dönem kuralına bazı istisnalar getirdiklerini açıklayan Davutoğlu 7 Haziran seçimlerinde TBMM’ye giren milletvekilleri üç dönem kuralına takılmayacağını belirtti.

“Şehitler ve Hacı Adaylarına Fatiha”

Davutoğlu konuşmasına başlamadan önce salondakileri, “şehitler ve Mekke’de hayatını kaybeden hacı adayları için Fatiha okumaya” davet etti.

Zannettiler Ki Bu Ülke Sahipsiz

Konuşmasında, 7 Haziran seçimleriyle önlerine “yeni sınamalar geldiğini” ifade eden Davutoğlu; “Bunu görenler Türkiye’de bir yönetim boşluğu olacağını düşünenler düğmeye baştılar. DEAŞ, DHKP-C, PKK devreye girdi. Suruç’ta katliam yapıldı. Zannettiler ki bu ülke sahipsiz. Çakallar puslu havaları sever, bütün çakallar ortaya çıktı. Türkiye’de 2 zihniyet çarpışıyor. Milleti bölenler, kutuplaşmaların önüne açanlar, özgürlük alanlarını daraltanlar” dedi.

Huzuru Bozmak İsteyene Şiddetli Ceza

Huzuru bozmak isteyen kim olursa “en şiddetli şekilde ceza verileceğini” ifade eden Davutoğlu, yaptıkları operasyonların 90’lı yıllardaki “güvenlikçi” anlayşıla ilgisi olmadığını söyledi.

Türkiye Güzelliklerle Tanıştı

Davutoğlu, “O tarihlerde faili meçhuller ve mezrasına çıkamayanlar, kendi ana dilinde ağıt yakamayanlar vardı ama şimdi, Türkiye’nin her yerinde Sünni-Alevi bütün güzelliklerle tanıştı” dedi.

Kamu Düzeni Sağlanacak

Türkiye’nin her santimetrekaresinde kamu düzeninin sağlanacağını vurgulayan Davutoğlu, Hükümetin uyguladı politikaların eleştirildiğinin altını çizerek; “Cizre de aynen Keşan gibi, Bergama gibi, Of gibi gibi Türkiye’nin aziz bir toprağıdır” sözleri ile toprak bütünlüğüne ve ülke birliğine dikkat çekti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ