logo

Kamuda Çalışan Hamile Personele İdari İzin Düzenlemesi

Kamuda Çalışan Hamile Personele İdari İzin Düzenlemesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı yeni düzenlemeyle kamuda çalışan hamile personelin gebeliğinin 24. Haftasından itibaren idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamayla, kamuda çalışan hamile personelin idari izin süresine yeni düzenleme getirildi.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile yapıldığı açıklanan yeni düzenlemeyle kamu kurumlarında görev yapan hamile personel, gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içinde idari izinli sayılacak.

Mart ayında ortaya çıkan Corona virüsü nedeniyle kamu kurumlarında hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelliler, 60 yaş ve üzerindekiler bir süredir idari izindeydi.

Covid-19 ile mücadele gelinen yeni aşama olan normalleşme sürecinde “Yeni Normal” hayata atılan adımların ardından idari izinli sayılan 60 yaş ve üzeri olanlar ile Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kronik hastalığı bulunan personelin haricindeki kamu görevlileri görevlerine 1 Haziran itibariyle başlamıştı.

BAKAN FAHRETTİN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hamilelerin idari izin düzenlemesi ile ilgili açıklamasında; “Bakanlığımız ve kamu çalışanı tüm hanımların hamilelik izni Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 8 HAFTA uzatıldı. İdari izin 32. hafta yerine hamileliğin 24. haftasından itibaren başlayacak. Dünyaya bir bebek gelecekse akan sular süren işler durmalı. Veya başkası tarafından yapılmalı.” İfadeleri yer aldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ