logo

Tüketim Ve Turizmde Kredi Kartına Taksit Sayısı 18’e Çıktı

Tüketim Ve Turizmde Kredi Kartına Taksit Sayısı 18’e Çıktı

Yurt içi havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile beyaz ve elektrikli eşya ile mobilya harcamalarında kredi kartı taksit süresi 18 aya çıkarıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yurt içi turizm harcamalarında taksit 12 aydan 18 aya çıkarıldı. Ekonomiyi ve yurt içi turizmini teşvik etmek amacıyla alınan kararla daha önce 12 ayla sınırlı olan turizm harcamaları 18 taksit’e çıkarıldı.

Yurt içi havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama, yurt içi turizm, beyaz eşya, elektrikli eşya ve mobilya harcamalarında kredi kartı taksit süresi 18 aya çıkarıldı.

Ticaret Bakanlığı’nın perakende ticarette uygulanacak ilke ve kurallar hakkında yönetmelikte değişiklik öngören yönetmeliği Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.

BDDK 12 AYDAN 18 AYA ÇIKARILACAĞInı AÇIKLAMIŞTI

 10 Haziran’da BDDK tarafından 12 aydan 18 aya çıkarılacağı açıklanan taksit sayısındaki düzenleme yurt içi turizm, beyaz eşya, elektrikli eşya ve mobilya harcamalarında geçerli olacak.

ELEKTRONİK EŞYADA DEĞİŞİKLİK YOK

Fiyatı 3.500 TL’nin üstünde olan cep telefonu satışlarında üç ay, video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya ve tablet bilgisayar satışları ile fiyatı 3.500 TL’nin üstünde olan televizyon satışlarında altı ay olarak düzenlenen kredi taksitlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

YURT İÇİ TURİZM, ELEKTRİKLİ, BEYAZ EŞYA VE MOBİLYADA 18 TAKSİT

Havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalar ise, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli ev aletleri gibi elektrikli eşya satışları ve mobilya satışları için kredi kartı taksit sayısını 18 ay olarak düzenleyen madde kapsamına alındı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ