logo

Bursa’nın Ardından İzmir ve İstanbul da Sular Altında

Bursa’nın Ardından İzmir ve İstanbul da Sular Altında

Bursa’da yaşanan sel ve su baskını sonrası Meteoroloji tarafından uyarıdığı İzmir ve İstanbul’da etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle taşan dereler baskına neden oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bursa’dan sonra İzmir ve İstanbul’da etkili olan ani ve yoğun yağışlar sebebiyle sel ve taşkınlar meydana geldi. Bodrum katları su bastı. Vatandaşlar mahsur kalanları kurtarmaya çalıştı. Suriye asılı olduğu bir kişi hayatını kaybetti.

Uzmanlar bu tür ani yağış ve bağlı sel ve su baskınlarının yaşanabileceğini, bu durumlara karşı tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

ESENYURT’TA BASKIN

İstanbul’un bazı bölgelerinde aniden başlayan hayatı olumsuz etkileyen sağanak ve gök gürültülü sağanak kentin değişik bölgelerinde etkili olurken, hortumların da oluştuğu Esenyurt’ta taşkın sonrası baskınlar oluştu.

 HADIMKÖY VE ÇATALCA’DA HORTUM ETKİLİ OLDU

Hadımköy ve Çatalca’da etkili olan hortum çatıları uçurdu. Hortumda uçan çatı parçaları tehlike oluştururken vatandaşlar kapalı alanlara sığındı.

Dün Bursa’da yaşana etkili ve yuğun sağanak sonrası oluşan sel ve su baskını sonrasında, İzmir ve İstanbul’da da sağanak yağışın etkisi ile su baskınları yaşandı. Boğaz ilçeleri yoğun yağış alırken,  İstanbul’da en fazla Esenyurt yağış ve su baskınından etkilendi.

Sabah saatlerinde sağanak ve dolu yağış başlayan İzmir’da Gaziemir ve Karabağlar ilçelerinde etkili olan dolu nedeniyle bazı derelerin taşması sonucu baskınlar oluştu.

Anadolu Yakası’ndaki bazı ilçelerde aniden bastıran yağış, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde etkili oldu. Anadolu Yakası’ndan sonra Avrupa Yakası’nda da etkisini gösteren Yoğun sağanak yağış Esenyurt’ta derenin taştığı Pınar Mahallesi ara sokaklarında su baskınları oluşturdu.

Sular altında kalan Esenyurt Pınar Mahallesi sokaklarında bodrum katları sular bastı. Sular altındaki bodrum katlarda mahsur kalanlar bölge sakinleri ve itfaiye ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla kurtarılmaya çalışılıyor.

Şiddetli yağış nedeniyle toprak kayması meydana gelen İstanbul Esenyurt’ta konteynerların bulunduğu parkın istinat duvarı park halindeki araçların üzerine devrildi. Parkta bulunan araçlarda büyük çapta hasar meydana geldi.

İstanbul’da Anadolu Yakası’nda başlayan kısa sürede etkili olan sağanak yağış nedeniyle, Çekmeköy Şile Otoyolu Madenler Mevkii’nde bulunan alt geçit suyla doldu. Yağış nedeniyle trafik olumsuz etkilendi.

Meteoroloji tarafından yapılan analizlerde yağışlı havanın hafta sonuna kadar etkili olacağı, Cumartesi gününden itibaren yağışlı havanın bölgeyi terk edeceği ön görülüyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ