logo

İstanbul Taşra İlçelerindeki ‘Bordo Taksiler’ ‘Sarı Taksi’ oldu

İstanbul Taşra İlçelerindeki ‘Bordo Taksiler’ ‘Sarı Taksi’ oldu

İstanbul’un taşra ilçeleri Çatalca, Şile ve Silivri’de hizmet veren “Bordo Taksiler” UKOE kararıyla bordo sarı taksiye dönüştürerek İstanbul genelinde hizmet verecek hale getirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya paylaşımında 10 yıldır çözülemeyen sorunun çözüldüğünü kaydederek; “Çatalca, Şile ve Silivri’deki taksici esnafının 10 yıldır çözülemeyen sorununu çözdük. 212 adet bordo taksiyi sarı taksiye dönüştürdük. Aldığımız bu kararla İstanbul genelinde artık taksi ayrımı yapılmayacak, esnaf da yolcu da mağdur olmayacak.” Şeklinde paylaşımda bulundu.

UKOE KARARIYLA BORDO TAKSİLERİ SARI TAKSİYE DÖNÜŞTÜ

İstanbul’un Çatalca, Şile ve Silivri’deki taksici esnafının uzun süredir devam eden sorununun çözüldüğünü kaydeden İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, İstanbul’un ilçelerindeki toplam 212 bordo renkli taksiyi sarı taksiye dönüştürmüş olduk. İstanbul’da taksi eksiğinin olduğunu daha önceden de biliyorduk. Bu anlamda yapılan çalışmalardan bir tanesiydi bu. 10 yıldır çözülememiş sorunu ele aldık. Esnafımızla görüştük. İlgili sektör temsilcileriyle görüştük. Aldığımız UKOE kararıyla birlikte bordo taksileri sarı taksiye dönüştürmüş olduk. Bölgesel olarak çalışan taksiler artık İstanbul Belediye sınırları içerisinde hizmet verebilecek hale getirildiler.

TAKSİ LAZIM OLUNCA İLK OLARAK SARI RENK ARANIYOR

İstanbul’a yolcu götürdükleri zaman yolcu alamadıklarını, söyleyen bordo taksi esnafları, düşüncelerini;  “Taksi lazım olunca ilk olarak sarı renk aranıyor. Bizler için çok iyi oldu. Aynı vergiyi veriyorduk. Biz üvey evlat muamelesi görüyorduk. Mahrum kalıyorduk. Taşra taksisi olduğumuz için sadece İstanbul’a yolcu götürebiliyorduk. Dönüşte taksi ihtiyacı olan yolcularımızı alamıyorduk. Bizim için kazanç kaybıydı. Boş gezerken ihtiyacı olan yolculara hizmet veremiyorduk. Biz İstanbul’a gidip çalışmak istemiyoruz. Sadece İstanbul’a yolcu götürdüğümüzde, dönüş istikametimizde yolcu bulabilirsek alırız.” İfadeleri ile aktardılar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ