logo

Çavundur’da Çankırı Termal Turizmine Önemli Yatırım

Çavundur’da Çankırı Termal Turizmine Önemli Yatırım

Çankırı İl Özel İdare’den devraldığı Çavundur Termal Oteli yenileyen İpeksoy İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş. bölgenin termal turizmi ve ekonomisine önemli katkı verecek.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı İl Özel İdare’nin tasarrufundaki Termal Otel, Çavundur Termal Otel işletmeciliğini alan İpeksoy A.Ş. “Sizin için değişiyoruz ve yenileniyoruz.” Diyerek  “Her mevsim değişimi hissedin” mottosuyla tesisi yeniliyor.

ÇAVUNDUR TERMAL OTEL İŞLETMECİLİĞİ İPEKSOY A.Ş.’DE

Çankırı ve çevre illerin termal kaynak ihtiyacına cevap veren Çavundur’daki Çankırı İl Özel İdare’nin tasarrufundaki, Çavundur Termal Otel işletmeciliği için açılan ihaleyle Setdar Anaçal ve oğlu Mustafa Anaçal’ın kurucusu olduğu İpeksoy İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş., tesisin işletme hakkını aldı. 

İnşaat, Otomotiv, Sigorta ve Turizm sektörlerinde ticari faaliyetler gösteren İpeksoy A.Ş’nin kurucusu olan Anaçal ailesi, 2014-2019 yılları arasında Çavundur eski Belediye Kaplıcaları’nın işletmeciliğini yaptı.

110 ODA VE 300 YATAK KAPASİTELİ TERMAL TURİSTİK OTEL DEVRALDIK

 İnşaat, Otomotiv, Sigorta ve Turizm sektörlerinde ticari faaliyetler gösteren İpeksoy A.Ş’nin kurucusu  Mustafa Anaçal, bölgedeki yatırımları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Mülkiyeti Çankırı Valiliği İl Özel İdaresi’ne ait olan Kurşunlu Çavundur Mahallesi’ndeki 110 oda ve 300 yatak kapasiteli, içerisinde Termal havuzlarında olduğu Termal Turistik Otel’in işletmeciliğini Çankırı Valiliği’nin oluruyla eski işletme firması olan Anı Tur’dan devir almış bulunmaktayız.” İfadelerine yer verdi.

TERMAL HAVUZLAR VE SPA BÖLÜMLERİNİN OLACAĞI KOMPLEKS YAPACAĞIZ

Mevcut binalarının iskeletini koruyarak bütün odaları, cafe, restaurant, lobi, resepsiyon ve ortak alanları baştan aşağı yenileyeceklerini kaydeden işletmeci firma İpeksoy A.Ş’nin temsilcisi Mustafa Anaçal, bölgenin ekonomisine katkı verecek, istihdam olanağı sağlayacak işletme yatırımları ile ilgili;  “Erkeklere ve kadınlara özel kaydıraklı havuzlar, termal havuzlar ve SPA bölümlerinin olacağı ilave bir kompleks yapacağız. Bütün inşaat çalışmalarından sonra güzel bir çevre düzenlemesi ile bu yatırımı taçlandıracağız.” Açıklamasını yaptı.      

ŞİRKETLERİMİZ ÖNEMLİ BAŞARILARA ÜLKE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAMIŞTIR

İstanbul Ilgaz Dernekler Birliği Başkanlığı ile birlikte birçok STK’da görev alan Mustafa Anaçal, açıklamasında; “İpeksoy A.Ş. çatısı altında Turizm, İnşaat, Otomotiv ve Sigorta alanlarında faaliyet gösteren şirketlerimiz, kuruluşundan bu yana başarı ile sunduğu ve geliştirdiği hizmetler sayesinde yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde önemli başarılara adını yazdırmış ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamıştır. Bu başarının ve gelişimin arkasında nitelikli insan kaynağımız, bilgi birikimimiz ve güvene dayalı iş ilişkilerimiz yer almaktadır. İşbirliği içerisinde olduğumuz tüm kurum, kuruluşlar ve bireylerle tesis etmiş olduğumuz karşılıklı güven, çalışma anlayışımızın en önemli değerini oluşturmaktadır. Güvene dayalı güçlü ilişkilerimizin bundan sonraki süreçte de tüm paydaşlarımız ile sürdürülmesi en önemli gayretimiz olacaktır.” Dedi.

İPEKSOY THERMAL RESORT&SPA HOTEL 110 ODA VE 300 YATAK KAPASİTELİ

Çankırı İli Kurşunlu İlçesi Çavundur mahallesinde bulunan İpeksoy Thermal Resort&Spa Hotel termal otel 110 oda ve 300 yatak kapasitesine sahiptir. Her odasında termal su bulunan otelde, konaklayan misafirlerin ve günübirlik misafirlerin kullanımına sunulan erkeklere ve kadınlara özel termal havuzlar, çocuk havuzları, Türk hamamları ve sauna bulunmaktadır. Otel içerisinde 1 adet 200 kişilik Restaurant, 1 adet 300 kişilik çok amaçlı salon, 1 adet 150 kişilik toplantı salonu, çocuk ve yetişkin oyun salonları, lobi ve cafe bulunmaktadır.

“HER MEVSİM DEĞİŞİMİ HİSSEDİN”

Kurumsal Satış Direktörü Bekir Yurt, İpeksoy Thermal Resort&Spa Hotel’de yürütlen yenileme çalışması ve konuklarına sundukları ve sunmaya hazırlandıkları hizmetleri şöyle açıklıyor:

“Her mevsim değişimi hissedin” mottosuyla çıktığımız bu yolda müşterilerimize sadece belli dönemlerde değil tüm yıl boyunca kaliteli hizmet verebilmek ve müşterilerimizi memnun ederek uğurlamak arzusuyla değişiyoruz ve yenileniyoruz.

“SİZİN İÇİN DEĞİŞİYORUZ VE YENİLENİYORUZ”

Sizin için değişiyoruz ve yenileniyoruz. Otelimizin bütün alanlarında, günümüz modern mimarisi ile yenileme çalışmaları başlamıştır. Yenileme çalışmaları devam ederken tesisimiz siz değerli misafirlerimize hizmet vermeye devam etmektedir.

DÜĞÜN, NİŞAN, BAYİ TOPLANTILARI SPA, TERMAL HAVUZ BİR ARADA

Düğün, nişan, kına, sünnet düğünü, bayi toplantıları ve özel toplantılar gibi her türlü organizasyonlar için otelimiz hizmet vermektedir. Günü birlik misafirlerimiz dilerlerse konaklama harici Spa, termal havuz, cafe ve restaurant bölümlerini kullanabilirler

Hizmetler:

Konaklama • Termal Havuzlar • Aile Banyosu • Türk Hamamı • Ilıklık (Dinlenme Salonu) • Kese Masaj • Sauna • Fitness&Gym • Market • Cafe • Restaurant • Mescid • Business Center • Toplantı ve konferans salonları • Yetişkin ve Çocuk oyun salonları • Oda Servisi • Kuru Temizleme • Otopark • Vale

Havuz ve Spa

Otelimizde erkeklere ve kadınlara özel 2 adet termal havuz, çocuk havuzları, fitness gym salonu ve sauna bulunmaktadır. • Profesyonel Terapistler tarafından kese köpük ve masaj hizmetleri vermekteyiz. • Termal havuzlarda su sıcaklığı 39 derecedir. • Havuzlarımız taşma sistemi ile devir daim olmakta ve düzenli olarak boşaltılıp genel temizlik sonrası yeniden doldurulmaktadır.

Etkinlikler:

OTEL İÇ:

 Konser • Canlı Müzik • Animasyon • Çocuk Tiyatrosu • Gösteri ve Showlar

OTEL DIŞI:

 Çankırı kültür turları • Kastamonu kültür turları • Karabük/Safranbolu kültür turları • Bolu kültür turları.

ÇAVUNDUR:

Çankırı ilinin Kurşunlu ilçesine bağlı bir mahalle olan Çavundur ismi Tük Boylarından biri olan Çavuldur Boyundan geldiği ve tarihi kayıtlarda “Çavuldur” kelimesi ünlü, şöhretli anlamında kullanıldığı yer alıyor.

GEREDE-SAMSUN (E 80) DEVLET KARAYOLU YANINDA

Gerede-Samsun (E 80) Devlet Karayolu’na 1.5 km, Kurşunlu’ya 9 km, Çankırı’ya 90 km, Ankara’ya 160 km, İstanbul’a 407 km, Kastamonu’ya 104 km, Karabük’e 113 km, Bolu’ya 160 ve Kırıkkale’ye 166 km mesafededir.

ÇAVUNDUR TERMAL KAYNAĞI ÖZELLİKLERİ

“Çavundur Termal Kaynak” bölgesinde bulunan termal kaynaktan 54 °C sıcaklıkta 47 litre/saniye su çıkmaktadır. 10,412 mg/lt mineralizasyona sahip olan sodyum, bikarbonatlı, florürlü, karışık formda termomineralli sudur. Banyo uygulamaları şeklinde inflamatuvar romatizmal hastalıkların kronik dönemlerinde; osteoartrit gibi noninflamatuvar eklem hastalıklarında, kronik bel ağrısında; miyozit, tendinit, fibromiyalji sendromu, miyofasial ağrı sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarında ortopedik operasyonlar sonrası ve uzun süreli hareketsi kalma durumlarında mobilizasyon ve rehabilitasyon çalışmalarında destekleyici/tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir. Termal kaynaktan çıkan su, doğal sıcaklığı nedeniyle tüm ağrılı hastalıklarda, Alkalik özelliğine bağlı olarak, sodyum iyonu içermesi nedeniyle de üst solunum yolları rahatsızlıklarında inhalasyon-aerosol tedavisi olarak kullanılabilmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ