logo

Yenisahra ve Barbaros’ta Boşaltma ve Yıkımlar Devam Ediyor

Yenisahra ve Barbaros’ta Boşaltma ve Yıkımlar Devam Ediyor

Hükümet’in 6306 sayılı yasa ile başlattığı “Kentsel Dönüşüm” kapsamında Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde karot alınan riskli binaların boşaltma ve yıkımları sürüyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ülke genelinde merkezi hükümet tarafından 6306 sayılı yasası ile başlatılan “Kentsel Dönüşüm” çalışmaları kapsamında Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde karot çalışması yapılarak riskli bina raporu alınan yapıların Bakanlık (ÇŞB) talimatı ile Ataşehir Belediyesi tarafından yürütülen boşaltma ve yıkım çalışmaları sürüyor.

Bölge genelinde deprem güvenli yapıların azlığının oluşturduğu “Deprem Riski” ile boşaltılan metruklaşan binaların ortaya çıkaracağı asayiş, güvenlik tehlikesi ile karşı karşıya kalan Yenisahra ve Barbaros mahalleleri sakinleri pandemi sürecinde ve kış koşullarında yaşananlara isyan ediyor.

“BAKANLIĞI TALİMATINI UYGULAMAK ZORUNDA KALDIK”

Konu hakkında görüş aldığımız Ataşehir Belediyesi yetkilileri uygulamanın kendi iradeleri dışında geliştiğini maliklerin kendi tasarrufları ile riskli raporu aldıkları binaların boşaltılması yönünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatını uygulamak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar.

UYGULAMADA ÖNCELİĞİ MALİKLERİN TALEPLERİNE VERDİK

Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde yaşanan “Boşaltma” ve Yıkım” uygulamaları ile ilgili Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com ’açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, bölgedeki “riskli” raporu ve yıkım kararı bulunan binaların boşaltma ve yıkım çalışmalarının süreceğini söyledi. Kayhan uygulamada önceliği maliklerin taleplerine verdiklerini, talepler doğrultusunda çalışma yürütmeye önem verdiklerinin altını çizdi.

12 YENİ BİNANIN BOŞALTILMASINA BAŞLANACAK

Önceki çalışmalarda 8 binanın boşaltıldığını hatırlatan Güneri Yapı, Riskli Alan İlanı aldı Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, yürütülen çalışmalar kapsamında maliklerinde talebi ile 12 yeni binanın boşaltılmasına başlanacağını söyledi. Bölgede çalışma yürüten DKY firması proje alanında ancak dağınık bir alanında yer alan binaların boşaltılacağının altını çizdi.

Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com ’açıklama yapan bölgede çalışma yürüten firmaların çoğunu kaybolduğu, hiç ortada olmadığını kaydetti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ