logo

Savcıdan Ders Gibi Metro Saldırganı Tutuklama Sevki Yazısı

Savcıdan Ders Gibi Metro Saldırganı Tutuklama Sevki Yazısı

Kadıköy-Tavşantepe saldırganı Savcılık mahkeme sevk yazısı: “Kadınların yaşam hakkına sahip çıkmak ve kız çocuklarına güvenli bir gelecek bırakmak tüm toplumun asli görevidir.”

Recep Kenan/itvhaber.com

Metro Saldırganı şüpheliyi, ifadesini aldıktan sonra mahkemeye sevk eden kadın Cumhuriyet Savcısı Fatmagül Yörük, şüphelinin eylemini; “yolcuların, hatta tüm kadınların özgürce yaşama, sokakta bulunma ve hayatlarına devam etme haklarına saldırı” olarak niteledi.

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda kadınlara bıçakla tehditler savuran Emrah Yılmaz‘ı ifadesini aldıktan sonra mahkemeye gönderen Cumhuriyet Savcısı Fatmagül Yörük’ten hukuk dersi olarak nitelenecek sevk yazısı.

Kadıköy metrosunda tartıştığı genç kadının üzerine ekmek bıçağıyla yürüyen saldırgan tutuklandı, cezaevine konuldu. Soruşturmayı yürüten Savcı Fatmagül Yörük’ün mahkemeye sevk yazısı hukuk dersi olacak nitelikte.

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda bir kadını elinde bıçakla tehdit eden şüpheli Emrah Yılmaz, “Silahla tehdit”, “Basit yaralamaya teşebbüs” ve “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçlarından tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen şüpheli burada soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Fatmagül Yörük’e ifade verdi.

Cumhuriyet savcısı Yörük’ün hakimliğe gönderdiği sevk yazısında şüpheli Emrah Yılmaz’ın 24 Kasım 2021 tarihinde Kadıköy-Tavşantepe Metro hattının Bostancı durağına kesici alet ile ulaştığı yer alırken, maske takma nedniyle bir kadınla tartıştıktan sonra   Senanur ve Nilgün Damgacı’yı bıçakla yaralamaya çalıştığı kaydedildi.

Savcılık sevk yazısında “Şüphelinin savunmasız gördüğü müşteki kadınlara saldırıda kullanıldığı takdirde öldürücü olacağı neredeyse muhakkak bir kesici aletle tehdit ve yaralamaya teşebbüs eylemi şüphelinin işlediği suçun vahamet derecesini arttırmaktadır” denildi.

“YOLCULARIN, TÜM KADINLARIN ÖZGÜRCE YAŞAMA HAKLARINA SALDIRI”

Kent yaşamında insanların topluca bir anda bulundukları etkinlik alanları, rekreasyon alanları, toplu taşıma araçları ve durakları ile buna benzer yerlerin kişilerin can, mal ve cinsel güvenlikleri açısından daha emin mahaller olduğunun kabul edildiğinin altı çizilen sevk yazısında, “Bu yerleşik sosyal kabul ile şüphelinin eyleminin yalnızca tartıştığı müştekilere yönelik değil o anda trende ve platformda bulunan yolcuların, hatta tüm kadınların özgürce yaşama, sokakta bulunma ve hayatlarına devam etme haklarına saldırıdır” ifadeleri yer aldı.

KADINLARIN YAŞAM HAKKINA SAHİP ÇIKMAK TOPLUMUN ASLİ GÖREVİDİR

Savcılık sevk yazısında, “Sokaklar, metrolar, korku dolu değil; güven dolu olmalıdır. Şiddet ise önce dilde başlar sonrasında eyleme döner. Olayda en çok dikkat çeken şeylerden biri de şüphelinin küfürleridir. Küfür, şiddettir. Şiddeti yasaları uygulayarak engelleyebiliriz. Kadınların yaşam hakkına sahip çıkmak ve kız çocuklarına güvenli bir gelecek bırakmak tüm toplumun asli görevidir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ