logo

A Millilerden 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemelerine İyi Başlangıç

A Millilerden 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemelerine İyi Başlangıç

A Millî Futbol Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu ilk karşılaşmasında Hollanda’yı 4-2 mağlup ederek elemelere galibiyetle başladı.

A Millî Futbol Takımımız Hollanda ile oynadığı 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu ilk karşılaşmasını 4 – 2 galip tamamladı.

Hollanda karşısında Millîler’in galibiyeti getiren gollerini, 15. 34 (Pen.) ve 81. dakikalarda Burak Yılmaz ile 46. dakikada Hakan Çalhanoğlu attı. Konuk ekibin golleri ise 75. dakikada Klaassen ve 77. dakikada Luuk de Jong’dan geldi. 90+4. dakikada Uğurcan Çakır, Depay’ın penaltısını kurtarmayı başardı.

Ay-Yıldızlılar rakibi önünde ilk kez 4 gol atarken 4. galibiyetini aldı. Gruptaki diğer maçlarda deplasmanda Norveç Cebelitarık’ı 3-0, Karadağ da Letonya’yı 2-1 yendi. 

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan maçı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve TFF Yönetim Kurulu üyeleri tribünden takip etti.

BURAK YILMAZ HAT-TRİCK YAPTI

Milli takımdaki gol sayısını 27’ye çıkaran  A Milli Takım Kaptanı Burak Yılmaz, Türkiye’nin Hollanda’yı 4-2 yendiği maçta hat-trick yaptı. Hollanda ile oynanan son 3 maçı da boş geçmeyen Kaptan Burak, bu maçlarda 5 kez gol sevinci yaşadı.

“2022 FIFA DÜNYA KUPASI GRUP ELEMELERİNE İYİ BAŞLANGIÇ YAPTIK”

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2022 FIFA Dünya Kupası Grup Elemeleri ilk maçında Hollanda’ya karşı alınan 4-2’lik galibiyetle hedeflerine doğru ve iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

Hollanda karşılaşmasında zorlu bir rakibe karşı önemli bir galibiyet aldıklarını belirten Güneş, “Başlangıcı iyi yapmak istiyorduk, işin zorluğunu da biliyorduk. İnancımız ve güvenimiz yerindeydi. Maça da iyi başladık. Düşündüğümüz gibi gelişti, kazanan biz olduk.” dedi.

İtvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ