logo

ADI: OSMAN GAZİ, GEÇİŞ: 120 TL

ADI: OSMAN GAZİ, GEÇİŞ: 120 TL

korfez_osmangazi_ucretCumhurbaşkanı Erdoğan tarafından son tabliyesi konarak Körfeziin iki yakasını birleştiren köprünün adı; Osman Gazi, geçiş ücreti ise 120 TL olarak belirlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü yeni adıyla Osman Gazi Köprüsü’nün son tabliyesinin montajı sırasında geçiş fiyatı da açıklandı. Osman Gazi Köprüsü’nün geçiş ücretinin yaklaşık 120 TL olacağı söyleniyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 4. KÖPRÜSÜ

Son tabliyesi konarak körfezin iki yakasını birleştiren 1500 metre uzunluk ile Dünyanın en büyük 4. köprüsü olan Osman Gazi köprüsünün Mayıs sonunda açılması bekleniyor.

OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ 120 TL

2016 yılının Mayıs ayı içinde açılışı yapılaması beklenen dünyanın en uzun 4. Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü ile körfezi karşıya geçecek olan araçların geçiş ücreti olarak 35 dolar + KDV bedeli olan yaklaşık 120 TL ücreti ödeyeceği açıklandı.

Körfez köprüsünün 2010’da temeli atılırken geçiş ücreti 35 dolar KDV olarak açıklanmıştı. Kur o tarihte 1.43 iken 60 lira olan geçiş ücreti, bugün dolar 2.79 olunca ikiye katlandı.

KÖRFEZDEKİ KÖPRÜNÜN ADI OSMAN GAZİ

Osman Gazi Köprüsü açılışında “Açılışını yapmakta olduğumuz İstanbul İzmir otoyolunun 40 kilometrelik otoyolun ülkemiz ve milletimize özellikle de Yalovalı kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu projenin hayata geçmesinde emeği olan başbakan, bakanlarımız, yüklenici firmalar, mimar, mühendis, işçilerimize tüm finans kuruluşlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asma köprünün adının Osman Gazi olacağını açıkladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ