logo

Ahilik Haftası Çankırı’da Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı

Ahilik Haftası Çankırı’da Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı

36. Ahilik Haftası ve Yaran Kültürü Kutlamaları 20 Eylül 2023 Çarşamba günü Çankırı’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle ve esnaf ziyareti ile gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı 36. Ahilik Haftası ve Yaran Kültürü Kutlama programı, Çankırı ili Ahisi Arif BAYRAK ve Çankırı esnafı yaranlarının Çankırı Valisi M. Fırat TAŞOLAR’ı ziyaret etmesiyle başladı.

36. Ahilik Haftası Kutlamaları Düzenlenen Etkinliklerle Gerçekleştirildi.

36. Ahilik Haftası ve Yaran Kültürü Kutlamaları 20 Eylül 2023 Çarşamba günü ilimizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Kutlama programı, sabah saatlerinde Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı ESEN, Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman KARADENİZ, Çankırı ili Ahisi Arif BAYRAK ve Çankırı esnafı yaranlarının Çankırı Valisi M. Fırat TAŞOLAR’ı ziyaret etmesiyle başladı.

Daha sonra Atatürk Kültür Merkezinde kutlama programı gerçekleştirildi. Programa Çankırı Valisi M. Fırat TAŞOLAR, AK Parti Grup Başkan Vekili Çankırı Milletvekili Av. Muhammet Emin AKBAŞOĞLU, MHP Genel Başkan Yardımcısı Çankırı Milletvekili Pelin YILIK,  Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı ESEN, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü ENER, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. İbrahim ÇİFTÇİ, Çankırı Vali Yardımcısı İsmail KÜRECİ, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa ÇIBIK, Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman KARADENİZ, daire amirleri, STK temsilcileri, siyasi partilerin il başkanları, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman KARADENİZ, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı ESEN, Çankırı Milletvekilleri Av. Muhammet Emin AKBAŞOĞLU ve Pelin YILIK Ahilik Haftası hakkında konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından yaran gösterisi ve tiyatro gösterisi sunuldu. Akabinde Çankırı Ahisi seçilen terzi esnaflarından Arif BAYRAK’a şed kuşatılarak Vali M. Fırat TAŞOLAR tarafından plaket verildi.

Programın sonunda Çankırı ahisi, kalfası ve çırağına ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Atatürk Kültür Merkezindeki program sonrasında vatandaşlarımıza Ulu Cami’de Çankırı Valisi M. Fırat TAŞOLAR, AK Parti Grup Başkan Vekili Çankırı Milletvekili Av. Muhammet Emin AKBAŞOĞLU, MHP Genel Başkan Yardımcısı Çankırı Milletvekili Pelin YILIK, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı ESEN tarafından Ahi Pilavı ikram edildi. Son olarak program kapsamında Ulu Cami mevkiinde faaliyet gösteren esnaflar ziyaret edildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ