logo

AK PARTİ 15. YILINI KUTLADI

AK PARTİ 15. YILINI KUTLADI

ak_parti_yil_donumu_15AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi), kuruluşunun 15’inci yılını, genel merkezde düzenlenen Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı programla kutladı.

AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi), kuruluşunun 15’inci yılı kutlama töreninde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, “Herkes iyi bilsin ki sessiz devrimlerin partisi AK Parti, milletle birlikte meydanı vatan hainlerine bırakmadı, asla da bırakmayacak” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti’nin kuruluşunun 15. yıl dönümü dolayısıyla parti genel merkezi önünde düzenlenen programda partililere hitap etti.

Konuşmasının başında, şair Orhan Şaik Gökyay’ın “Bu vatan kimin?” isimli şiirinden “Tarihin dilinden düşmez bu destan / Nehirler gazidir, dağlar kahraman / Her taşı bir yakut olan bu vatan can verme sırrına erenlerindir” dizelerini okuyan Yıldırım, can verme sırrına eren aziz şehitleri selamladı.

Türkiye’nin siyasi tarihinde, 14 Ağustos 2001’de AK Parti’nin kurulmasıyla yeni bir sayfa açıldığını belirten Yıldırım, milletin partisi AK Parti’nin bugün 15 yaşında olduğunu, bu kutlu hareketin 15 yıl önce “Bismillah” diyerek milletin huzuruna çıktığını ifade etti.

Bugünün çok özel olduğunu, ülkenin içinde bulunduğu süreçten dolayı çok daha anlamlı hale geldiğini söyleyen Yıldırım, AK Parti’nin Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partinin kurulduğu gün “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dediğini anımsatarak, “Bu sözün üzerinden 15 yıl geçti. 15 Temmuz’da hain FETÖ darbe girişiminin püskürtülmesiyle bir kez daha gördük ki hiçbir şey eskisi gibi olmadı, olmayacak.” diye konuştu.

15 yıl boyunca bir yandan Türkiye’yi kalkınma yarışında ön saflara taşıdıklarını, bir yandan da vesayet odaklarıyla mücadele ederek bugünlere geldiklerini vurgulayan Yıldırım, milletin desteği ve duasıyla istikbal ve istiklal mücadelesi verdiklerini kaydetti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ