logo

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığına İsmail Erdem Atandı

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığına İsmail Erdem Atandı

Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığına 5. Olağan Kongresine İsmail Erdem’in İlçe Başkanı Adaylığında gidilecek.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığına 5. Olağan Kongresi öncesi Ak Parti İlçe Başkanı olarak İsmail Erdem atandı.

Önceki dönem Sancaktepe Belediye Başkanlığı yapan İsmail Erden 31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak girmiş ve seçimi kaybetmişti.

Ak Parti’de kongreler, Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla atanan isim başkanlığında belirlenen yönetim listesi ile gerçekleşiyor.

“Genel Merkezimizle yapılan istişareler neticesinde, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla; Ataşehir İlçe Başkanlığımızın 5. Olağan Kongresinde İsmail Erdem İlçe Başkan Adayımız olarak belirlenmiştir. Hayırlı olsun.” İfadeleri yer aldı.

İsmail Erdem @bbismailerdem sosyal medya hesabından Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı olarak atanmasını,Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan ın takdiri ile Ataşehir Ak Parti ilçe başkanlığı görevi tarafıma verildi. Hayırlısı diyelim, dualarınızı beklerim. “Mesele; MEMLEKET meselesi” ifadeleri ile duyurdu.

İSMAİL ERDEM KİMDİR?

1959 yılında Sivas’ta dünyaya gelen İsmail Erdem Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü’nden mezun oldu.

1977 yılında MSP Kadıköy baş müşahidi olarak siyasete atıldı. 1984 yılından itibaren Refah Partisi Kadıköy ilçe teşkilatında, ilçe yönetiminde 2 dönem seçim işleri, 2 dönem teşkilat başkanlığı yaptı. 1991 Genel Seçimlerinde, Refah Partisi’nden İstanbul Milletvekili adayı oldu. Erdem, 1995 – 2001 yılları arasında Refah ve Fazilet Partisi’nde İlçe Başkanlığı görevlerini yürüttü. 1999 Yerel Seçimlerinde 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak yer aldı. 1999 yılında İl Genel Meclisi Üyesi seçildi.

AK Parti’nin kuruluşuyla birlikte, İl Genel Meclis Grubu’nu kurdu ve Grup Başkanı seçilen İsmail Erdem, 2001 – 2004 yılları arasında AK Parti Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde 1. Bölge SKM Başkanlığı yaptı.

2004 – 2009 yılları arasında İBB Meclis Üyeliği, 2005 – 2009 yılları arasında Encümen Üyeliği görevlerini yürüten Erdem, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde, iki dönem üst üste seçilerek Sancaktepe Belediye Başkanı olarak görev yaptı.

Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi olan Erdem’in Onursal Başkanı olduğu Sancaktepe Belediyesi Spor Kulübü 20.675 sporcu ile Türkiye’nin en fazla lisanslı sporcuya sahip ikinci spor kulübüdür.

İsmail Erdem, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den İstanbul İli, Ataşehir İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.

“Yerel Siyaset ve Belediyecilik” isimli bir kitabı bulunan İsmail Erdem, evli ve dört çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ