logo

Ak Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Ataşehir’de Projelerini Tanıttı

Ak Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Ataşehir’de Projelerini Tanıttı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum Ataşehir’de düzenlenen “Eşsiz İstanbul Tanıtım Toplantısı” programında projelerini tanıttı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Proje lansmanını Avrupa yakasında yaptığını, 2. proje tanıtımını Anadolu Yakasında, Ataşehir’de yaptığını kaydetti.

MURAT KURUM KOLTUĞUNA DEĞİL, HALKINA BAĞLI OLACAK

Ataşehir’deki proje tanıtım programında konuşan İBB Başkan adayı Murat Kurum, “Murat Kurum kardeşiniz bakarız değil, yaparız diyecek. Asla hesap yapmayacak, gerektiğinde hesap verecek. Koltuğuna değil, halkına bağlı olacak. Bahane değil, çözüm bulacak. Daima yapan, daima üreten, daima hizmet eden tarafta olacak” dedi.

6 YAŞ ÇOCUKLU ANNE BABALARA ÜCRETSİZ ULAŞIM

Ataşehir’deki toplantıda İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan İBB adayı Murat Kurum “İstanbul’da çocuğu 6 yaşına kadar olan anne ve babalara, yavrularıyla ücretsiz seyahat hakkı veriyoruz.” dedi. Kurum, ilköğretim öğrencilerine ücretsiz toplu taşıma ve beslenme desteğini verileceğini söyledi.

ATAŞEHİR’DE “EŞSİZ İSTANBUL TANITIM TOPLANTISI”

Ataşehir’de düzenlenen “Eşsiz İstanbul Tanıtım Toplantısı” programında konuşan AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, sosyal ve kültürel yaşamının güçlendirilmesine, yeşil alanların artırılmasına, spor şehri İstanbul’un inşa edilmesine yönelik projelerinin detaylarını açıkladı.

Ataşehir’deki prole tanıtım programına İBB adayı Murat Kurum ile birlikte Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Naim Yağcı, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Çiftçi, AK Parti MKYK üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye başkan ve meclis üyesi adayları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KÜLTÜR, ÇEVRE VE SU YÖNETİMİ

Kültür, çevre ve su yönetimi projelerini paylaşan Murat Kurum, “İstanbul’da kültür, sanat ve turizmle yaşayan bir İstanbul’a giden yolu aktarmaya çalışacağım. Daha yeşil, daha güzel bir gelecek için Nefes İstanbul diyeceğiz. Sürdürülebilir Su Yönetimi’yle iklim krizine dirençli bir İstanbul diyeceğiz.” Dedi.

İSTANBUL’U OLİMPİYATLARA HAZIR HALE GETİRECEĞİ

Olimpiyat Master Planını tekrar gözden geçirerek ulaşım akslarını, konaklama imkânlarını ve spor tesislerini geliştireceklerini belirten Murat Kurum, Olimpiyat köyü, su sporları merkezi, jimnastik merkezi, velodrom gibi tesisleri; 5 sene içinde tamamlama, İstanbul’u olimpiyatlara hazır hale getireceğini kaydetti.

Ak Parti İBB adayı Murat Kutum Tarafından Açıklanan Projelerden satır başları;

“ENGELSİZ SEFERBERLİK” İLAN EDECEĞİZ

“Engelli kardeşlerimiz için “Engelsiz Seferberlik” ilan edeceğiz. Tüm İstanbulluların engellerini engelli kardeşlerimizin mutluluğu için kaldıracağız. İstanbulumuzda hem 10 yeni engelsiz yaşam merkezimizi hızla açacağız. Engelsiz sosyal yaşam alanlarını ve koordinasyon merkezlerinin sayısını da çeşidini de hızla artıracağız.”

ANADOLU YAKASI’NDA ANADOLU KÜLTÜR MERKEZİNİ KURACAĞIZ

“İstanbul’un kültürel planlamasını yapacağız. Kültür yatırımlarını bütüncül bir şekilde hayata geçireceğiz. İstanbulumuzun turizm planlamasını yaparak, İstanbul’u dünyanın en popüler üç destinasyonundan biri haline getirmek için kamu özel sektör üniversite ve turizm kuruluşlarının temsilcilerinden oluşacak İstanbul Turizm Şurasını yapacak ve İstanbul turizm planlamasını tamamlayacağız. İstanbul Boğaz hattı boyunca gastronomi müzik gibi etkinliklerin yer alacağı Uluslararası Turizm Festivalini hayata geçireceğiz. Fuar ve kongre merkezi açarak hem Anadolu Yakası’ndaki o cazibeyi artıracak hem de vatandaşlarımızın bu taleplerini hızlı bir şekilde gidermiş olacağız. Şimdi sahneleri galerileri yeme içme mekanlarıyla bir benzerini de Anadolu Yakası’na yapacağız. Anadolu Yakası’nda Anadolu Kültür Merkezini kuracağız.”

TEMİZ SU KAPASİTESİNİ TAM YÜZDE 21 ARTIRIYORUZ

“İstanbul’a 6 yeni içme suyu barajı yapıyoruz. Bu barajlarımızla İstanbul’daki su ihtiyacını kalıcı bir şekilde çözüyoruz. Toplamda 1.2 milyon tonluk 64 içme suyu deposuyla arıtılmış su kapasitemizi yüzde 40 artırıyoruz ve yapacağımız terfi istasyonu ve ishale hatlarıyla birlikte süratle inşat sürecini yürütüyoruz ve şehrimizin temiz su kapasitesini tam yüzde 21 artırıyoruz.”

TÜM KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZE 100 BİN LİRA HİBE

“1 Nisan’dan itibaren tüm kadın girişimcilerimize 100 bin lira hibe vererek, İstanbul’u Büyütecek Kadınları destekleyeceğiz. Belediyemizden başlamak üzere, İstanbul’un her yerinde kadın istihdamını süratle artıracağız. İşlerini büyütmek istediklerinde; pazarlama, e-ticaret gibi alanlarda doğrudan desteklerimiz hazır. Ürettikleri el emeklerini, alım garantili e-ticaret ve pazar yeri uygulamalarımızla kazanca dönüştüreceğiz.”

ÜNİVERSİTELİYE 10 BİN LİRA EĞİTİM DESTEĞİ

“Üniversite öğrencilerine bu yıl 10 bin TL olmak üzere, her yıl artan oranda eğitim desteği verilecek.
   Toplu ulaşımda öğrencilere yüzde 40 indirim sağlanacak. Öğrenci fiyatı 5,18 TL olurken abonman 150 TL olacak.
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel, sosyal ve spor tesislerinde gençlere yüzde 50’ye varan indirimler sağlanacak. Memleketine giden öğrencilere ulaşım desteği verilecek. Öğrenci evlerine aylık 25 m3 doğal gaz desteği verilecek.”

İŞ KURAN GENÇLERE 100 BİN LİRA HİBE

 İlk işini kuran gençlere 100 bin TL hibe verilecek. ‘İlk Ofisin Bizden’ uygulaması ile 39 ilçede 100 bin kişiye tam donanımlı, paylaşımlı ofis hizmeti sunulacak.
  İlk iş-İstanbul projesiyle gençlere yarı zamanlı iş imkanı sağlanacak. Gençler saatte 200 TL gelir elde edecekler.

SPORLA YAŞAYAN İSTANBUL

“İstanbul’da 946 mahalleye spor tesisi kurulacak. Amatör kulüplere tesis, malzeme ve desteği verilecek. E-Spor yaygınlaştırılacak. Her ilçe bir spor branşının merkezi olarak planlanacak.

EVLENECEK GENÇLERE 50 BİN TL BEYAZ EŞYA YARDIMI

“Evlenecek gençlere 50 bin TL beyaz eşya yardımı yapılacak. Sadece gençlere özel ‘Mekanİstanbul Kafe’ hizmete alınacak. 39 ilçeye ‘İBB Kitaphane’ açılacak İBB Kahve’ler hizmete alınacak Gençlik Meclisi ve Danışma Kurulu kurulacak. Alınacak tüm kararlar burada gençlerle birlikte alınacak.”

EMEKLİYE 2.500 TL DESTEK

“Yaşlı ve engelliler için iki yakada 3 büyük Yaşlı Ve Engelli Yaşam Merkezi açılacak. E-Sağlık takip sistemiyle yaşlılarımızın her anında yanında olunacak. 75 yaş üstü yaşlılarımız online olarak takip edilecek. Büyüklerimize İBB güvencesiyle yemek ve temizlik desteği verilecek. Yaşlı ve engelliler için geçici bakım merkezleri kurulacak. Emeklilere her ay 2.500 TL destek ödemesi verilecek.”

ESENLER OTOGARI MİLLET BAHÇESİ OLACAK

“Esenler Otogarı millet bahçesine dönüştürülecek. Bu alan İstanbul’un Avrupa Yakası’nda nüfus açısından büyük ilçeleri için büyük bir kazanç olacak. 39 ilçe ve 964 mahalleye mahalle bahçeleri yapılacak. ‘Yeşil İstanbul’ kurulacak.”

KIYI ALANLARININ ÇEVRE VE PEYZAJ DÜZENLEMESİ

6,2 milyon metrekare kıyı alanlarının çevre ve peyzaj düzenlemesi yapılacak; Haliç’in her iki yakası yeniden düzenlenecek. Harem-Moda kıyı ve çevre düzenlemesi yapılacak. Pendik kıyı düzenlemesi yapılacak. Çatalca, Arnavutköy, Eyüpsultan, Sarıyer, Beykoz, Şile, Silivri, Büyükçekmece, Avcılar kıyı düzenlemesi sağlanacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ