logo

Akif Hamzaçebi’den Ataşehir’e Teşekkür Ziyareti

Akif Hamzaçebi’den Ataşehir’e Teşekkür Ziyareti

chp_AkifCHP İstanbul 1.Bölge Milletvekili ve CHP Gurup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Hakkı Altınkaynak başkanlığındaki CHP Ataşehir İlçe örgütüne seçimlerde verdikleri destek için teşekkür etti.

Seçimde parti örgütüne çalışmalarından dolayı teşekkür eden CHP İstanbul 1.Bölge Milletvekili ve CHP Gurup Başkanvekili Akif Hamzaçebi; “Örgütümüz çok iyi çalıştı. Onlara teşekkür etmek için buradayım. Örgütün ve vatandaşların desteği ile bir kez daha TBMM’de görev yapacağım. Sizleri temsil etmenin bilinci içerisinde bu görevi en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde olacağımı ifade ediyorum” dedi.

Hak Ve Özgürlüklere Müdahale Anlayışı Sona Erecek

İstanbul 1.Bölge Milletvekili ve CHP Gurup Başkanvekili Akif Hamzaçebi seçimle ilgili görüşlerini şöyle açıkladı;

“Bu seçimin temel gündem maddesi; AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan şahsında şekillenmiş olan otoriter yönetim anlayışının, bir ülkeyi, özgürlükleri baskısı altına alan, insan hayatına, insan hak ve özgürlüklerine müdahale eden bu anlayışın sona ermesiydi.  Temel nokta, temel hedef buydu. Seçim sonuçlarına baktığımızda bu temel hedefin gerçekleştiğini görüyoruz.

8 Haziran’dan itibaren artık sokakta, evde vatandaşların gerçekten rahatladığını görüyoruz.  Artık herkes büyük bir psikolojik rahatlama içerisinde. Televizyon ekranları işgal edilmişti. Gazete manşetleri teslim alınmıştı. Burada da bir rahatlama görüyoruz.  Bu ortam dahi Türkiye’nin gerçekten nereden nereye geldiğini göstermesi açısından önemli bir işarettir.”

“Oylarımız Emanette”

Oy oranlarında artış olmamasını baraj kaygısıyla başka partiye kayan oylara bağlayan CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizim seçmenimizin küçük bir bölümü hedef mevcut otoriter yönetimin Türkiye’yi özgürlüklerden soyutlamış ve baskı altına alan bir yönetime taşıma anlayışının sona erdirmesi gibi bir temel amaç karşısında, oyunu bir başka partinin barajı aşabilmesi için, o partiye oy verme yönünde tercihini kullandı.  Bu tercih sonucu CHP’nin oyları olması gerekenin daha altında gözüküyor. Aslında bizim oylarımız bugünkü seviyesinin en az üç puan üzerindedir. Nitekim bu oyların emanet oylar olduğunu o partinin genel başkanı tarafından ifade edilmiştir. Sonradan her ne kadar bu cümlesini düzeltmişse de başlangıçtaki açıklamada bu oyların emanet olduğunu, kendilerine ait olmadığını ifade etmiştir.”

“Türkiye Hükümetsiz Kalmayacaktır”

Seçim sonrası hükümet çalışmaları ile ilgili görüşlerini açılayan Akif Hamzaçebi; “Şimdi Türkiye’nin gündeminde hükümet kurma çalışmaları vardır. Partimizin, Türkiye’nin hükümetsiz kalması gibi bir görüşü yoktur. Türkiye hükümetsiz kalmayacaktır.  Seçmenin tercihlerini herkes göz önünde bulundurması lazım… Olması gereken seçmenlerin tercihleri doğrultusunda bir hükümetin kurulmasıdır. Kâğıt üzerinde birçok hükümet senaryosu alternatifi vardır. Bunlardan hangileri gerçekleşebilir bu uzun bir çalışmanın konusudur ancak bir süreç gerektirir. Şu an bunlarla ilgili partimizde alınmış bir karar yoktur. Parti meclisi toplandıktan sonra bütün bunlar ayrıntısıyla görüşüp değerlendirecektir. Şu an hükümet şöyle olacaktır demek erken. Ancak seçmen üç muhalefet partisine görev vermiş. İlk mesaj bu… Herkesin buna göre değerlendirmesini yapması gerekir” dedi.

Kaynak: İstanbulumgazetesi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ