logo

AKOM ve Meteoroloji İstanbul’da Kuvvetli Kar Yağışları Uyarısı!

AKOM ve Meteoroloji İstanbul’da Kuvvetli Kar Yağışları Uyarısı!

Meteoroloji uzmanları ve İBB AKOM tarafından Cuma gününden itibaren İstanbul’da aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli kar sağanak uyarısı yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; 18 Mart 2022 Cuma gününden itibaren İstanbul’da aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli kar sağanakları bekleniyor.

CUMARTESİ GÜNÜ KAR YAĞIŞLARI ETKİSİNİ ARTIRACAK

İstanbul için kar yağışı uyarısı yapan Meteoroloji, Cumartesi günü kar yağışlarının etkisini daha da arttırarak Pazar günü öğle saatlerine kadar iç ve yüksek kesimleri ağırlıklı olmak üzere yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

OLUMSUZLUKLARA KARŞI DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI!

İstanbul’da beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AKOM’DAN KAR YAĞIŞI UYARISI

Cuma günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul genelinde kar yağışı geçişlerinin yaşanacağının tahmin edildiği kaydedilen İBB AKOM uyarısında, Cumartesi etkisi artması beklenen yağışların Pazar günü öğle saatlerine kadar yer yer yoğun şekilde etkili olmasının beklendiği ifade edildi.

 Uyarıda, hafta başına kadar etkili olması beklenen soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızın yaşlanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması istendi. 

İSTANBUL CUMARTESİ EN YOĞUN KAR YAĞIŞINI ALACAK

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla isabetli tahminler ile dikkat çeken Kerem Ökten, İstanbul için “Bu geceden itibaren Marmara ve Karadeniz bölgesi etkili kar alacak. İstanbul’da gece başlayacak kar, sabah kuvvetlenecek. Yarın (Cuma) gün boyu kar var. Cumartesi ise en yoğun kar yağışını alacak. Cuma akşamından Cumartesi öğlene kadar kar tutmayan tek bir nokta bile kalmayacak.” Tahmininde bulundu.

İBB AKOM İSTANBUL İÇİN KAR UYARISI

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ