logo

ALTINKAYNAK  “DÜŞÜNCELERİNİZ ÇOK ÖNEMLİ”

ALTINKAYNAK  “DÜŞÜNCELERİNİZ ÇOK ÖNEMLİ”

chp_hakki_ (13)CHP Ataşehir Ana Kademe, Kadın ve Gençlik Kolları’nın katıldığı CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı 2016 yılı ilk genişletilmiş Örgüt Toplantısı  Cemal Süreya’da yapıldı.

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı; 2016 yılının ilk genişletilmiş Örgüt Toplantısını Novada İş Merkezi Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıya CHP Ataşehir Ana Kademe, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri ile partililer katıldı. CHP tarihinin en genç ana kademe yöneticilerinden biri olan Büşra Kaya genişletilmiş örgüt toplantısında yaptığı konuşmada; “Gün ayrışma ve uzaklaşma günü değil, el ele kol kola omuz omuza alanlarda mücadele etme günüdür. Bir gün bile korkmayacağız, yılmayacağız, sinmeyeceğiz” dedi.

chp_---

Toplantıda; CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Onursal Adıgüzel, PM Üyesi Hüsnü Süslü, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der ve Kalender Özdemir, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Sadi Özata, meclis üyeleri de hazır bulundu.

chp

“DÜŞÜNCELERİNİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak toplantı başlamadan önce örgüt üyelerini, ülkede yaşanan terör olaylarında yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Sayg duruşundan sonra toplantının açılış konuşmasını yapan Altınkaynak,”Geçmiş dönemle ve yaşadığımız süreçle ilgili konuları görüşmek için bugün burada genişletilmiş örgüt toplantısında bir aradayız. 2015 yılında bir tarafta genel seçimlere hazırlanırken bir tarafta da parti içi demokratik mekanizmalarını işleterek partimizin kurullarını oluşturduk” dedi.

Altınkaynak, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu ve komşuları ile olan sorunlarına değinerek;“Bizim görmediğimizi sizler görmüş olabilirsiniz. Bunları burada paylaşacağız. Arkadaşlarımız önerilerini bizlere somut bir şekilde farklı düşünceleri bizlerle paylaşmalarını istiyoruz.  Sizin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Şu sıralar hem içerde hem dışarıda zor günler yaşıyoruz.  Ülkemiz tek kişinin iki dudağı arasından çıkan sözlerle yönetiliyor. Parti olarak buna seyirci kalamayız. Kendi içimizde birbirimizi eleştirebiliriz ama bütün enerjimizi ülkenin geleceği nasıl demokratik olabilir konusuna odaklayacağız” şeklinde konuştu.

chp---

Altınkaynak, yapılan kongrelerde yeni seçilen ilçe yönetim kurulu, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyelerini sırasıyla sahneye alarak örgüt üyeleri ile tanıştırdı.

Altınkaynak’tan sonra Yazar Prof.Dr. Hüseyin Erkan; örgüt, örgütlenme, örgütlenme ilkeleri ve örgütsel iletişim konularında bir sunum yaptı.

Daha sonra söz alan partililer de görüş ve önerilerini belirten konuşmalar yaptı.

İlk olarak da CHP tarihinin en genç ana kademe yöneticilerinden biri olan Büşra Kaya söz aldı.

“GÜN AYRIŞMA VE UZAKLAŞMA GÜNÜ DEĞİL”

Kaya, partiye ilk adımını attığında 15 yaşında olduğunu belirten Büşra Kaya konuşmasında, ayrışma değil omuz omuza mücadele zamanı olduğuna dikkat çekerek; “Eğitimim izin verdiğince CHP_busrapartim için ve ülkemin geleceği için mücadele verdim. Şimdi 20 yaşında Cumhuriyet Halk Partisi tarihinin en genç ana kademe yöneticilerinde biri olarak bugün bu kürsüye çıktığım için son derece gururluyum. Aldığım parti terbiyesi gereği bu partinin her bir üyesinin çok değerli olduğunun bilinciyle görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım. Bu görevi alırken ve parti içinde bulunduğum ilk günden itibaren en önemli amaçlarımdan biri, söylemlerimizi ideolojik temellere oturtmayı sağlamaktır. Çünkü bu partinin söylemde ve eylemde bir olacak şekilde ideolojiyi ön plana çıkaran politikalara ihtiyacı vardır. Başka bir şekilde ifade etmek gerekirse partimizin en büyük ihtiyaçlarından biri amaçlarımızı ideolojik söylemlerle güçlendirmektir. Sosyal Demokrasiyi tam olarak partimize ve halkımıza yansıtmak zorunda olduğumuz bir süreçteyiz. Okuduğum bölüm gereği siyaseti hayatının merkezine koyan bir genç olarak, partimi ana muhalefet partisinden iktidar partisine taşıyacağımız günlerin gelmesi için her türlü fedakârlığı yapmaya hazırım. Ve bu partinin her bir üyesinin de aynı bilinçle mücadele vereceğini biliyorum” dedi.

Kaya, son zamanlarda sıkça rastladığını belirttiği mücadelenin önüne kişisel hırsları koyma durumu üzerine de değinerek şöyle konuştu: “Maalesef ki çoğumuzun düştüğü hata; ortak bir söylem ve güçlü bir eylemle parti kollarımızı güçlendirmek yerine kişisel temeldeki çıkışlarımızı ve muhalifliğimiz öne çıkarmak. Elbette ki farklı görüşlere sahip olacağız, biz biat eden insanlar değiliz olmadık ve olmayacağız, kesinlikle birbirimize ve parti içi yapılara karşı eleştirileri dile getirmemiz çok önemli. Ama bunu yaparken izlediğimiz yıkıcı tavrı bir kenara bırakmalıyız. Bu parti için ağzımızdan çıkan her bir kelime yapıcı olmalıdır. Ve aynı zamanda parti içi muhalifliğimizin dayanağı politik bir yaklaşım ve duruş olmalıdır. Kısacası, kişisel çıkarları parti içi muhalifliğin temeline koyduğumuz günleri geride bırakmak zorundayız.

Ben artık bu kürsüleri Türkiye siyasetini konuşmak, Dünya siyasetini tartışmak ve Türkiye’yle ilişkilendirebilmek ve mevcut problemlere çözüm üretmek için kullanmamız gerektiğine inanıyorum. Ve benim gibi düşünen yüzlerce gencin olduğunu da biliyorum. Biz siyasetin en önemli amacının mevcut problemlere çözüm üretmek olduğunu bu kürsülerde daha çok hatırlatmalı ve hatırlamalıyız. Gün ayrışma ve uzaklaşma günü değil, el ele kol kola omuz omuza alanlarda mücadele etme günüdür” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan 20 kişi de eleştiri ve önerilerini paylaştı.

Kaynak: İstanbulumGazetesichp--- chp_---

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ