logo

Anadolu Yakası Yerel Gazetecileri Mv. Kaya ve Öğüt’le İftarda

Anadolu Yakası Yerel Gazetecileri Mv. Kaya ve Öğüt’le İftarda

Pendik, Yerel Gazeteciler, Kadir ogut, Erol KayaPendik Belediyesi’nin ev sahipliği ve Milletvekilleri Erol Kaya ile Kadir Öğüt’ün katıldığı iftar Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti tarafından Güzelyalı’da düzenlendi. 

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Parti Milletvekili Erol Kaya ile CHP Milletvekili Kadir Öğüt’ün, Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Temurhan Yıldız, AYGAD Kurucu Başkanı Hakan Manici ve Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin katıldığı; Pendik Belediyesi’nin Güzelyalı Sosyal Tesislerinde gerçekleşen iftar yemeğinin organizasyonu, Ümit Kahyaoğlu başkanlığında Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapıldı.Ağrlıklı olarak İstanbul ve özellikle Anadolu Yakası yerel gazeteler ve gazetecilerin sorunlarının konuşulduğu İftar sonrasında; Yeni Anayasa çalışmalarından açılma, Gezi Parkı olaylarından milletvekillerinin TBMM’deki davranışları, bu davranışlarda haber olma adını şov maksadı iddiasına, iç ve dış politika ile siyasetinde oluşturduğu gündem konuşuldu.

Gazete ve Web sitelerimizi temsilen Recep Kenan’ın katıldığı toplantıda, Ataşehir’i temsil eden tek gazeteci oldu. Ağırlıklı olarak Kartal, Tuzla ve Pendik yerel gazetecilerinin oluşturduğu 60’ın üzerinde yerel basın mensubunun hazır bulunduğu iftara; Kadıköy’den de Kadir Toprakkaya katıldı.

Basın Bayramı olarak kutlanan, sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz da düzenlenen iftarda; yerel basın mensuplarının Gazeteciler Günü’nü kutlayıp, yerel gazetelerin kurumsallaşması ve yerel gazeteciler ile birlikte örgütlü olarak hareket etmeleri halinde haklarını daha iyi arayabileceklerine dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, kendisin de STK yöneticiliği yaptığı için bu konuda deneyimlerinden verdiği örneklerle; “Oda ya da dernek olarak tespit ettiğiniz sorunlarınızı ve çözüm önerinizi iktidar partisi temsilcileri ile meclise taşırsanız, çözümü daha kolay olur. Sonuca daha çabuk gidersiniz. Muhalefet partisi olarak biz de bu kapsamda her konuda desteği vereceğimizden emin olabilirsiniz.” dedi.

Seçim dönemi ve olağan üstü durumlarda ortaya çıkan basının dernek ve cemiyetler tarafından denetlenerek aralarına almaması konusunda uyarıda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, bu tür yayınların yerel basının kalitesini etkilediğini söyledi.

Basın İlan Kurumu mevzuatının Anadolu ve İstanbul Yerel basınında farklı olduğu hatırlatılan Ak Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya; basın mensuplarının Basın Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan, bu konunun araştırılması ve bütçedeki payın adil paylaşımı ile belediyelerdeki bütçelerin adil kullanılması yönünde kararlar alınmasına katıldığını, ancak bunun zor bir konu olduğunu ifade ederek, yapılacak bir düzenlemenin basına müdahale olarak algılanabileceğini belirtip, bu düzenlemeler yerine, meslek örgütlerinin daha etkin olmalarının ve denetimin bu dernek yada cemiyetler tarafından yapılmasının daha doğru olacağının altını çizdi.

Yerel gazetelerin temsilcileri basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını sabırla cevaplayan iki farklı parti mensubu milletvekili Erol Kaya ve Kadir Gökmen Öğüt’ün iktidar ve muhalefet nüansı dışında uyumu ve dostlukları TBMM’deki bir çok milletvekiline örnek gösterilebilecek çağdaşlık ve olgunlukta olması gecenin en dikkat çeken olayı oldu.
Saat 23:00’da sona ermesi ön görülen toplantı basın mensuplarının yoğun soruları nedeni ile geç saatlere kadar devam ederken Milletvekilleri Erol Kaya ve Kadir Öğüt, ilahi söylerken dikkat çeken Sırbistan Novipazar İlahi Gurubu üyeleri bir süre sohbet ederek fotoğraf çektirdiler.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ