logo

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘Dört Günde 127 Kg Yağış Kaydedildi’

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘Dört Günde 127 Kg Yağış Kaydedildi’

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıllık ortalaması 392 kg olan Ankara’da son dört günde 127 kg yağış kaydedildiği, personelin teyakkuz halinde olduğunu açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada,  tüm birimleriyle teyakkuz halinde olduklarının altı çizilerek, “Ağaç devrilmesi riskine karşı vatandaşlarımızın parklar ve mesire alanlarından ayrılmalarını önemle rica ederiz.” Denildi.

Yıllık yağış ortalaması 392 kg olan Ankara’da son dört günde 127 kg yağış kaydedildiği ve saatte 92 km hızında kuvvetli fırtına ölçüldüğü vurgulandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yoğun yağışın, ve fırtınanın yaşandığı 4 günde Ankara’da 250 ağaç devrilmesi, 63 çatı uçması, 5 istinat duvarı çökmesi, 166 mahsur kalma dahil  6670  olaya müdahale edildiği açıklandı. Ankara’da yaşanan olumsuzluklara 1468 araç ve 3914 personel ile teyakkuz halinde çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi uyarısında Ankara’da yaşanabilecek olumsuz hava koşullarının devam edeceği yönünde uyarı yaparak; Meteoroloji’de alınan bilgiye göre yarın öğle saatlerinden itibaren Ankara genelinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışa bağlı sel, su baskını yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar beklendiğinin altı çizildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin teyakkuz halinde olacağı hatırlatılarak, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olması yönünde uyardı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ