logo

ANKARA VE İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

ANKARA VE İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Meteoroloji tarafından yapılan tahminlere göre yeni bir yağışlı hava akımı ile Ankara’da beklenen kar yağışının Cuma gününden itibaren İstanbul’da da görülecek.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bu akşamdan itibaren Ankara’da beklenen kar yağışı ile birlikte Cuma gününden başlayarak batı kesimlerde ilk önce kuvvetli lodosla beraber Marmara ve Ege’de yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, önce Trakya’da, öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde İstanbul ve Marmara genelinde kuvvetli kuzeyli rüzgar ve hızlı sıcaklık düşüşleri ile yer yer yoğun olmak üzere kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.

ANKARA’DA BAŞLAYACAK KAR YAĞIŞI CUMA GÜNÜ İSTANBUL’DA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin öğle saatlerinden sonra yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Buna göre zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Düzce ve Bolu çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, İç Ege ile Ankara, Eskişehir, Düzce ve Bolu çevrelerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere gece saatlerinden sonra Kıyı Ege ile Çanakkale’nin güney ilçeleri, Balıkesir’in kıyı ilçeleri ve Antalya’nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı beklenen hava sıcaklığında, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı, hafta sonuna doğru yaşanacak kar yağışı ile sıcaklık düşüşünün yaşanacağı tahmin ediliyor.

Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilen rüzgarların 50-70 km/saat kuvvetle eseceği tahmin ediliyor.

“Kuvvetli Yağış Uyarısı”

Meteoroloji tarafından “Kuvvetli Yağış Uyarısı” yapılan bölgelerde yağışların; gece saatlerinden sonra Kıyı Ege ile Çanakkale’nin güney ilçeleri, Balıkesir’in kıyı ilçeleri ve Antalya’nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması(21-50 kg/metrekare) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinin düşmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade ediliyor.

“Kuvvetli Rüzgar Uyarısı”

Zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklenen “Kuvvetli Rüzgar Uyarısı”nda, yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ