logo

Ankara’da Amatör Spor Haftası Buluşması

Ankara’da Amatör Spor Haftası Buluşması

Türkiye’de 81 ilde 7-13 Ekim 2019 tarihinde kutlanan Amatör Spor Haftası nedeniyle, Gençlik ve Spor Bakanı Dr.M.Muharrem Kasapoğlu ve ASKF yönetiminin katılımıyla etkinlik düzenlendi.

Türkiye’de 81 ilde 7-13 Ekim 2019 tarihlerinde kutlanan Amatör Spor Haftası nedeniyle, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. M. Muharrem Kasapoğlu, Spor Hizmetleri Genel Müdürü ve TFF Başkan Vekili Mehmet Baykan, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez, 26 branş Federasyon Başkanı, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Rizespor Bakanı Hasan Kartal, Bakanlık bürokratları ve ASKF başkan ve yöneticilerinin katılımıyla buluşma etkinliği düzenlendi.

Bakan Kasapoğlu Bakanlık Konferans Salonunda yapılan buluşmada yaptığı konuşmada Barış Pınarı Harekatı’na değinerek, Mehmetçiğe, kahraman ordumuza muzafferiyet temennisinde bulundu. Bakan Kasapoğlu, “Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle spor yapan bir toplum olmak zorundayız. Özellikle kadınlarımızı ve gençlerimizi spora teşvik edeceğiz. Burada en büyük görev bizlere ve sizlere düşüyor. Her alanda hem şampiyonlar yetiştireceğiz hem de spor yapan bir toplum olarak, spor ülkesi olarak birlikte yürüyeceğiz” dedi.

Gençlerin amatör spor kulüplerini çok fazla tanımadığını belirten Bakan Kasapoğlu “Amatör spor kulüplerini gençlerimizle daha çok buluşturmamız lazım. Öncelikle spor tesisi sayısını arttırmanın yanında, spor yapan genç sayısınıda yukarılara taşımamız lazım” diye konuştu.

Spor Hizmetleri Genel Müdürü  ve TFF Başkan Vekili Mehmet Baykan da yaptığı konuşmada “2012 yılından beri düzenlenen Amatör Spor Haftası’na TASKK ve ASKF’ler önemli bir destek vermektedirler. TASKK’ın başarılı 100 sporcuya her yıl burs vermek için hazırlık yaptığını biliyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez de yaptığı konuşmada “Amatör spor kulüpleri çok değerli. Kulüplerimiz altyapıda spora önemli katkılar vermeye devam ediyor. Amatör branşlarda eğitim konusunda önemli eksikliğimiz var. Bu eksikliğin giderilmesi için çalışıyoruz. Son yıllarda spor tesisi yapımı konusunda önemli başarılar elde edildi. Özellikle amatör futbolda büyümenin önündeki tek engel tesis sıkıntımız. Özellikle İstanbul, Kocaeli, Ankara gibi büyük kentlerimizin merkezlerinde futbol sahası eksikliklerimiz var. Nizami zemini olan, küçük de olsa seyirci tribünleri olan butik sahalara ihtiyacımız var. İnanıyorum ki Sayın Bakanımızın da destekleriyle bu eksikliklerde giderilecektir” dedi.

Konuşmalarına ardından Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinden toplantıya katılan TASKK yetkilileri Gençlik ve Spor Bakanı Dr. M. Muharrem Kasapoğlu’na bölgelerini simgeleyen hediyeler takdim etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ