logo

Antalya 3 Aylık Yağmuru 12 Saatte Aldı, Sel Etkili Oldu

Antalya 3 Aylık Yağmuru 12 Saatte Aldı, Sel Etkili Oldu

Meteoroloji tarafından turuncu kodlu uyarı yapılan Antalya’da etkili olan sağanak nedeniyle çok sayıda araç, ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Meteoroloji‘nin Antalya, Burdur ve Isparta için turuncu uyarıda bulunduğunu belirtilirken, selde bir kişi hayatını kaybetti. Beş ilçede okullar tatil edildi.

Antalya‘da etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen selin izleri yavaş yavaş silinmeye başladı. Bölgede temizlik çalışmaları yapıldı ve caddedeki yaklaşık 1 metre yüksekliğindeki su seviyesi arındırılarak caddedeki trafiğin akışı normale döndürüldü.

Antalya’da gece yarısı başlayıp, sel dönüşen sağanak ölüme yol açtı. Kepez ilçesinde Gazi Bulvarında bulunan Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi’ndeki bir otomobilde, kimliği henüz öğrenilemeyen bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Cansız bedeni bulunan kişinin, 47 yaşındaki Halil Yıldız olduğu belirlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sel afetinin yaşandığı Antalya’da 989 vatandaşın tahliye edildiğini ve valiliğe 20 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildiğini bildirdi.

Turuncu kodla uyarılan Antalya’da etkili olan sağanak nedeniyle çok sayıda araç, ev ve iş yeri sular altında kaldı. Sel felaketinin ardından çöpler ve moloz yığınları taşınmaya çalışılıyor. Normal hayata döndürülmek için yoğun bir çalışma var.

Güneş Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm noktasının vahim durumda olduğu görüldü. Bazı bölgelerde su birikintileri hala devam ediyor. Kanepeler, sandalyeler, birçok ev eşyası suyun basıncının etkisiyle etrafa saçıldı.

ANTALYA’DA SELDEN GERİYE KALAN HASAR

Sel felaketi sonrası bazı evlerde derin yarıklar oluştu. Evler iş yerleri sular altında kaldı. Antalya’da pazartesi gecesi bekleyen yağmur felakete neden oldu. Suyun tahliyesi ile feci manzara ortaya çıktı.

1 kişinin hayatını kaybettiği selde 3 kişi de yaralandı. Selden sonra kentin 400 noktasında su tahliyesi ve temizleme işlemleri başlatıldı.
Antalya’da su dolan bodrum katta mahsur kalan bir kediyi AFAD gönüllüsü kurtardı.

3 AYDA ALABİLECEĞİ YAĞMUR, SON 12 SAATTE

Antalya merkezde başlayan şiddetli yağmur ve fırtına sonrasında Kepez ilçesinde 12 saatte metrekareye 330 kilogram yağmur yağdı. Muratpaşa ilçemizde bu miktar 242 kilogram, Döşemealtı ilçemizde ise 98 kilogram metrekareye yağmur yağdı. 112 kilogram aylık yağış ortalaması olan Antalya Kepez’in 3 ayda alabileceği yağmuru, son 12 saatte aldığı kaydediliyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ