logo

ARGUVANLI ÇOCUKLAR ATAŞEHİR’E MİSAFİR OLDU

ARGUVANLI ÇOCUKLAR ATAŞEHİR’E MİSAFİR OLDU

Ataşehir Belediyesi, kardeş şehir Arguvan’dan gelen öğrencileri ve öğretmenleri ağırladı. Başkan Battal İlgezdi’yi ziyaret eden çocuklar tiyatro izleyip İstanbul’u gezdiler.

Arguvanlı öğrenciler Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi makamında ziyaret ettikten sonra Ataşehir’i gezdi. Ardından da İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini ilk kez görmenin mutluluğunu yaşadılar.

Ataşehir’de Düştepe Oyun Müzesi’ni gezen öğrenciler, geçmişten günümüze uzanan oyuncak dünyasına büyük ilgi gösterdi. Zaman tüneline girmişçesine 100 yıl öncesinden kalma ve dünyanın dört bir yanından toplanan oyuncakları inceleyen öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi. Konuk öğrenciler ilk günün akşamında, 8. Ataşehir Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenen “Yetersiz Bakiye” adlı oyunu izledi.

Programın ikinci gününde öğrenciler 1 Nisan Cumartesi günü Kalamış Yelken Kulübü Dr. Asım Macit Eğitim Tesisleri’nde denizle tanışmanın heyecanını yaşadı. Yelkenli tekne ile açılarak ilk deniz tecrübelerini de yaşayan çocuklara, Kalamış Yelken sporunun ne olduğu, doğanın gücü, bilgi ve beceri ile birleştirip yelkenli teknenin sevk ve idaresi, teknik ve taktikle hedefe ulaşılması gibi konularda, eğitmenlerden bilgi aldılar.

Gezinin üçüncü ve son gününde öğrenciler Dolmabahçe Sarayı ve Yerebatan Sarnıcı’nı gezdi, akşam da Fenerbahçe-Tofaş basketbol maçını izlediler.

İstanbul’u yakından görüp tanıma fırsatı buldukları için Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkürlerini ileten öğrenciler, pazartesi günü Malatya’ya döndü.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ