logo

Arzu Çerkezoğlu, ‘Torba Yasanın Geri Çekilmesi Gerekir’

Arzu Çerkezoğlu, ‘Torba Yasanın Geri Çekilmesi Gerekir’

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını gasp eden torba yasanın geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kıdem tazminatı ve işçi haklarında kayıplar yaşatacak düzenlemeler içeren “Torba yasa” ile ilgili açıklama yapan DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, kanun çekilene kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydederek, “Sadece sermayenin, büyük firmaların çıkarlarını düşünen bir yaklaşımla ülkenin geleceği yok. Bu mantık, bu zihniyet ülkenin geleceğini karartıyor. Gençlerimizin geleceğini karartıyor. Bu kanun çekilene kadar, arkadaşlarımızın eylemleri ile bu mücadele yürüteceğiz.” Dedi.

TORBA YASANIN DERHAL MECLİSTEN GERİ ÇEKİLMESİ GEREKMEK

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Torba yasanın derhal meclisten geri çekilmesi gerekmektedir. Bu kanun teklifinin arkasında kimse duramaz. Bu düzenlemeye el kaldıranlar bunu ne tarihe, ne de kendi çocuklarına anlatabilirler.” Diye konuştu

KIDEM TAZMİNATI, İHBAR TAZMİNATI VE EMEKLİLİK HAKKINI GASPI

Arzu Çerkezoğlu, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını gasp etmeye yönelik torba yasa tasarısına karşı işyerlerindeki ve meydanlardaki eylemlerini TBMM önünde sürdüreceklerini belirtti.

ÇOK BÜYÜK KAYIPLAR YARATACAK BİR KANUN TEKLİFİ

DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “torba yasa”da yer alan 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını içeren düzenlemenin geri çekilmesi gerektiğini kaydederek, “Ülkenin geleceğine dair çok büyük sorunlar yaratacak, çok büyük kayıplar yaratacak bir kanun teklifi. Bu kanun teklifinin arkasında hiç kimsenin duramayacağını düşünüyorum. Siyasi, iktidarın temsilcileri, iktidar partisi milletvekilleri başka gerekçelerle ellerini kaldırıp bu yasanın geçmesini sağlayabilirler. Ama bunu ne tarihe, ne kendi çocuklarına, ne de kendi vicdanlarına anlatamazlar.” Dedi.

BUNU TARİHE ÇOCUKLARINA VİCDANLARINA ANLATAMAZLAR

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, açıklamasında, Türkiye’nin gündeminin kıdem tazminatı olmadığının altını çizerek, “Biz herkesi, Meclisteki siyasi partileri bu konuda vicdanla, akılla davranmaya çağırıyoruz. Ülkenin geleceğini karartacak olan yasa teklifini Meclisten derhal çekilmesini, bu gün yapılması gerekenin hem pandemi hem de Türkiye’deki ekonomik kriz olumsuz tabloyu ortadan kaldıracak düzenlemelere ihtiyaç var. Vergi adaletine ihtiyaç var. İnsanca yaşanabilecek asgari ücrete ihtiyaç var. İşsizliği çözecek politikalara ihtiyaç var. Kadınların çalışma yaşamına katılmasının önündeki engelleri kaldıracak düzenlemelere ihtiyaç var. Türkiye’nin ihtiyaçları bunlar. Türkiye’nin gündemleri de bunlar.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ